30 росіян загинули під час атаки ГУР та СБУ по аеродрому у Джанкої



Російські ЗМІ повідомляють про масштабну пожежу і загиблих на авіабазі

30 росіян загинули, ще 80 – поранені в результаті нападу на аеродром у Джанкое, – повідомляють російські ЗМІ. У інформаційній агенції Кримський вітер, зазначають, що у бік Джанкойського району спостерігається рух вертольотів. Попередньо їх використовують для транспортування поранених.

Також повідомляють, що вцілілі літаки перенаправлені на аеродром Кіровське.

Нагадаймо, ми повідомляли що у ніч на 17 квітня російський військовий аеродром в окупованому Джанкої зазнав сильного удару. Місцеві мешканці стверджують, що вибухи сталися ще до оголошення повітряної тривоги, і в результаті на летовищі спалахнула масштабна пожежа.

Журналіст та волонтер Роман Бочкала оприлюднив допис у телеграмі, де повідомив що ціль була вражена "в саме серденько". Для нього це дуже особливі новини тому, що стосуються його рідного міста.

На початку квітня кримські партизани стверджували, що на летовище в Джанкой російська армія стягнула додаткові установки ППО. Сьогодні після ударів супутник показав шість осередків полум’я, зафіксувавши вогонь на самому аеродромі та поруч із ним. "Супутник VIIRS/Suomi NPP зафіксував шість осередків потужних пожеж на російському військовому аеродромі в Джанкої.

30 росіян загинули під час атаки ГУР та СБУ по аеродрому у Джанкої

Час знімка 03.41 мск", – йдеться у повідомленні моніторингової групи Кримський вітер. Саме у точці, яка позначена №1 на карті пожеж в Джанкої, раніше було помічено пускову установку С-400. Ймовірно, по ній і "прилетіло".

На льотному полі супутники раніше фіксували не тільки пускові установки С-300 і С-400, а й групу вертольотів російської армії і прикордонної служби ФСБ росії.

Так, на знімках за 10 березня на аеродромі було зафіксовано 10 ударних вертольотів Мі-28, два Ка-52, а також чотири штурмовики Су-25. Також була інформація про розміщення на летовищі ще декількох Мі-8 та Мі-35М.

Російські військові пабліки вже повідомляють, що в результаті "нічного жаху у Джанкої", попередньо, знищені чотири вертольоти та установку ППО С-300.

30 росіян загинули під час атаки ГУР та СБУ по аеродрому у Джанкої

30 росіян загинули під час атаки ГУР та СБУ по аеродрому у Джанкої

"Попередньо відомо, що повністю втрачено три вертольоти, ще один, можливо, вдасться відновити. За нашою інформацією, втрачено два Ка-52, а також два Мі-28", – повідомляють пропагандисти.

Міноборони рф запевняє, що аеродром у Джанкої "вночі атакували ЗСУ". Стверджується, що для удару було використано нібито близько 12 оперативно-тактичних ракет ATACMS, частина пошкодила техніку, що стоїть на аеродромі, а частина – низку будівель.

Офіційної інформації від Збройних сил ще не було. У ЗМІ повідомляли про спільну операцію ГУР та СУБ. Представник сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що необхідно дочекатися даних від Генерального штабу ЗСУ. Водночас вона зазначила, що аеродром у Джанкої є законною ціллю для України.

Як зазначає військовий портал Defence Express, у теорії удар дійсно міг бути завданий ATACMS навіть із дальністю 165 км, яка є у ракет M39, що вже використовувались ЗСУ, бо її достатньо пуску навіть не з прифронтових районів. Також використання саме такого типу ракет з касетною бойовою частиною є доволі ефективним для ураження, як позицій ППО, так і вертольотів та літаків, які знаходяться на відкритих майданчиках.

Нагадаймо, 15 квітня місцеві повідомили про вибухи у тимчасово окупованому Севастополі. Росіяни підняли в небо гелікоптери та штурмовики Су-25 і перекрили рух Кримським мостом. Місцева влада заявила про військові навчання.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !