У Румунії розслідують проліт дронів над обʼєктом, де НАТО будує найбільшу базу в Європі



Літаки F-16 на авіабазі НАТО в Румунії, фото ілюстративне

У Румунії розпочалося розслідування обставин прольоту невідомих безпілотників над військовою авіабазою в ніч із 15 на 16 квітня, повідомляє румунська служба Радіо Свобода.

За даними Військово-повітряних сил Румунії, персонал 57-о авіабази імені Михаїла Когелничану, розташованої неподалік міста Констанца, повідомив про проліт трьох безпілотників у проміжку між 22:30 та 00:30. Вони «були невеликими, найімовірніше, комерційного типу і літали на низьких швидкостях і на невеликій висоті».

Речник міністерства оборони Румунії Константин Спіну вказав, що дрони заглушили за допомогою електроніки, щоб вони не становили небезпеки для військового об’єкта.

У зв’язку з інцидентом командування авіабази звернулося до Військової прокуратури, а військова частина ініціювала службову перевірку.

57-ма авіабаза імені Михаїла Когелничану в повіті Констанца є основою для спорудження найбільшої бази НАТО в Європі, на якій зможуть розміститися до 10 тисяч військовослужбовців.

Проєкт зі спорудження бази вартістю 2,5 мільярда євро включає злітно-посадкові смуги, збройні платформи, ангари для військових літаків, а також школи, дитячі садки, магазини та лікарню.

Форум