Представників ЗМІ запрошують на відкриття Центру підтримки сім’ї та дитини у Фастівській громаді (АНОНС)

Представників ЗМІ запрошують на відкриття Центру підтримки сім’ї та дитини у Фастівській громаді (АНОНС)


Представників ЗМІ запрошують на відкриття Центру підтримки сім’ї та дитини у Фастівській громаді (АНОНС)

Представників ЗМІ запрошують на відкриття Центру підтримки сім’ї та дитини у Фастівській територіальній громаді та форуму "Всі діти – наші": розвиток соціальних сервісів – своєчасна та якісна підтримка сімей з дітьми "

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "БФ "СОС Дитячі Містечка".

Дата: 18 квітня 2024 року

Час: 10:30

Місце: Центр підтримки сім’ї та дитини стаціонарного відділення Фастівського міського центру соціальних служб у Велико-Снітинському старостинському окрузі Фастівської міської територіальної громади вул. Центральна 58, село Велика Снітинка, Фастівський район, Київська область.

Організатор: МБО "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна.

Відкриття капітально відремонтованого та оновленого Центру підтримки сім’ї та дитини у Фастівській територіальній громаді і форум "Всі діти – наші": розвиток соціальних сервісів – своєчасна та якісна підтримка сімей з дітьми" є важливим етапом у комплексному проєкті "Право на сім’ю", який реалізується МБО "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Проєкт "Право на сім’ю" та інформаційна кампанія "Всі діти наші" "СОС Дитячі Містечка" Україна спрямовані на підтримку реформи деінституалізації, ідея якої "Турботлива родина для кожної дитини замість групових закладів".

Процес трансформації системи догляду за дітьми великою мірою залежить від залученості громад та їх спроможності вчасно допомогти вразливим родинам. Саме тому "СОС Дитячі Містечка" у межах проєкту "Право на сім’ю" втілює у чотирьох громадах Київської області (Фастівська, Бородянська, Ірпінська, Боярська) ряд заходів для посилення компетенцій фахівців соціальних служб, розширення соціальних послуг та спроможностей державних, комунальних соціальних центрів.

18 квітня 2024 року такий відремонтований та оснащений Центр буде відкрито у Фастівському районі. У ньому громада буде надавати наступні послуги для сімей та дітей: соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, екстрене (кризове) втручання, соціально-психологічна реабілітація та інші види допомоги.

Особливості роботи Центру та послуги для сімей, а також подальші плани проєкту "Право на сім’ю" у регіоні, можливості та потреби громад у реформі деінституалізації – ці та інші питання стануть темою форуму "Всі діти – наші": розвиток соціальних сервісів – своєчасна та якісна підтримка сімей з дітьми".

Учасники заходу:

  • Сергій Лукашов, Національний директор СОС Дитячі Містечка;
  • Михайло Нетяжук, міський голова м. Фастова;
  • Антоніна Загроцька, Національна менеджерка проєкту «Право на сім’ю» СОС Дитячі Містечка;
  • Олена Кріпак, директорка Київського обласного відділення СОС Дитячі Містечка;
  • Жанна Бортовська, директорка Фастівського міського центру соціальних служб;
  • представники Посольства Німеччини в Україні й керівники громад-учасниць проєкту «Право на сім’ю» (Городенка, Коломия, Івано-Франківськ, Боярка, Бородянка, Ірпінь, Фастів).

Програма заходу:

  • 9.30 – збір журналістів у Києві та виїзд у Фастівський район (місце збору буде повідомлене після попередньої акредитації);
  • 10.30 – відкриття Центру підтримки сім’ї та дитини, огляд його простору та брифінг з представниками СОС Дитячі Містечка та Фастівського міського центру соціальних служб;
  • 12.30 – відкриття форуму "Всі діти – наші»: розвиток соціальних сервісів – своєчасна та якісна підтримка сімей з дітьми", виступи спікерів та представників громад-учасників проєкту "Право на сім’ю".
  • 13.15 (орієнтовно) виїзд журналістів до Києва.

Довідково

МБО "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна – благодійна недержавна організація, є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf), що започаткована 75 роки тому і працює у 137 країнах та територіях світу.

В Україні фонд працює 20 років задля попередження сирітства, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування, та підтримки вразливих родин із дітьми, молоді, яка виходить з-під опіки. За цей час завдяки нашій роботі понад 270 дітей отримали нові родини (прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу), понад 7000 дітей залишились у рідних сім’ях та отримують належне батьківське піклування. Протягом 2022-2023 років 417 374 дітей та дорослих отримали різносторонню допомогу організації.

Проєкт "Право на сім’ю": усунення системних прогалин – підтримка реформ системи захисту дітей в Албанії, Білорусі, Вірменії, Північній Македонії та Україні» впроваджується за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Основна мета проєкту – покращити забезпечення прав дитини з особливим фокусом на підтримці реформи системи альтернативного догляду дітей та процесів деінституціалізації. У проєкті беруть участь сім громад двох областей: Фастівська, Бородянська, Ірпінська, Боярська (Київська область), Івано-Франківська, Коломийська і Городенківська (Івано-Франківська область).

У 2022-2023 роках завдяки проєкту пройшли навчання 714 галузевих фахівців, а саме: керівники та локальні менеджери пілотних громад, які займаються забезпеченням і розвитком соціальних послуг, фахівці соціальної роботи та представники служб у справах дітей.

Нагадаймо, що у Борисполі відбудуться Відкриті всеукраїнські змагання з Тхеквондо ВТФ "Кубок міста Бориспіль 2024".