"Не всі наші друзі вважають Путіна злом", - МЗС України



Читать на русском

"Не всі наші друзі вважають Путіна злом", — МЗС України

Дмитро Кулеба зробив таку заяву в інтерв’ю Foreign Affairs, назвавши це "однією з концептуальних проблем".

"Навіть не всі наші друзі вважають Путіна злом. Вони, як і раніше, вважають його людиною, лідером, який зробив серйозну помилку, за яку йому доведеться розплачуватися, але не злом, яке має бути усунене як політична концепція, як спосіб ведення міжнародних справ", — заявив міністр закордонних справ України

За його словами, друге "концептуальне питання", з яким "все ще" стикається Україна, — "це лінія на те, що Росія не повинна виграти цю війну".

"Ми з першого дня говорили, що правильніше було б сказати, що Україна має виграти цю війну. Тому що Україна має виграти цю війну, а не Росія не повинна виграти цю війну — це також дві різні стратегії", — заявив міністр.

Кулеба зазначив, що це "концептуальні засади недоліків нинішньої політики" Заходу.

"І я не хочу сказати, що все неправильно. Насправді те, що Захід зробив після 24 лютого 2022 року, є визначним і чудовим, але він міг би зробити набагато більше, якби ці дві концепції не стояли на його шляху до перемоги" Тому настав час прибрати ці дві концепції з інструментарію нашого мислення та підійти до ситуації по-іншому", — заявив міністр.

 qkxiqdxiqdeihrant