Ситуація на фронті: ворог завдав 55 ракетних та 22 авіаційних удари, здійснив 35 обстрілів



Читать на русском

Ситуація на фронті: ворог завдав 55 ракетних та 22 авіаційних удари, здійснив 35 обстрілів

Ситуація на фронті: ворог завдав 55 ракетних та 22 авіаційних удари, здійснив 35 обстрілів

Українські військові відбили 18 атак противника на Авдіївському напрямку, розширюють плацдарм на Херсонському напрямку. Сили ППО знищили 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Російські обстріли

Минулої доби сталося 67 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 55 ракетних та 22 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Зруйновано та пошкоджено житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Від авіаційних ударів постраждали:

  • Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Піщане, Берестове Харківської області;

  • Серебрянське лісництво Луганської області;

  • Новоселівка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямі українські захисники відбили 5 атак ворога біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 2 атаки окупантів на схід від Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 2 атаки противника в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Так, Сили оборони минулої доби відбили 3 атаки противника поблизу Авдіївки, Сєверного, Тоненького та ще 15 атак недалеко від Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати загарбників у районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 12 атак.

На Шахтарському напрямі ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 7 атак противника на південь від Червоного, на захід від Вербового і на північ від Новопрокопівки.

На Херсонщині українські захисники продовжують заходи щодо розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій.

У той же час, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Втрати ворога

Минулої доби силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 склади боєприпасів противника.