Аргентинський уряд продасть борг на 3,2 млрд доларів



Читать на русском

Аргентинський уряд продасть борг на 3,2 млрд доларів

Аргентинський уряд продасть борг на 3,2 млрд доларів

Центральний банк Аргентини випустить 10-річні векселі, аби залучити $3,2 млрд для погашення боргу країни.

Про це повідомляє Reuters.

Прессекретар президента Аргентини Хав’єра Мілея Мануель Адорні заявив, що випуск боргових зобов’язань має на меті дозволити уряду "виконати зобов’язання перед приватними кредиторами". За його словами, цей крок не зашкодить позиції центрального банку.

Перед Аргентиною стоїть питання виплати боргів кредиторам, в тому числі Міжнародному валютному фонду (МВФ), з яким вона намагається укласти угоду та отримати кошти в рамках відкладеного перегляду програми МВФ для південноамериканської країни на суму 44 мільярди доларів США. Найближчим часом уряд Аргентини має зустрітись з делегацією МВФ, що дасть можливість розблокувати близько 3 мільярдів доларів.

Нова адміністрація президента-ліберала Хав’єра Мілея бореться з найгіршою за останні два десятиліття економічною кризою в країні, включаючи інфляцію, що наближається до 200%, нестачу валютних резервів і зростання бідності.

Аргентина, яка роками бореться з циклічними економічними кризами, нещодавно виплатила МВФ близько $920 млн, а в середині січня має здійснити капітальний платіж до фонду на суму близько $1,95 млрд.