Банк Ахметова змінив голову наглядової ради



пумб

Наглядову раду "Першого українського міжнародного банку" (ПУМБ) з 1 жовтня очолить незалежний директор Валентин Міхов, який змінить на цій посаді ексгендиректора СКМ Олега Попова , який достроково пішов з посади голови, але залишиться звичайним членом наглядової ради.

Відповідні рішення були ухвалені на позачергових зборах акціонерів банку 20 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на дані у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Міхов був членом наглядової ради ПУМБ щонайменше з листопада 2018 року, зокрема заступником її голови з травня по вересень цього року. Крім того з березня 2023 року він працює виконавчим членом ради директорів у венчурному фонді Venture Equity Bulgaria, з 2021 по 2022 рік обіймав посаду голови наглядової ради Bulgarian Development Bank (BDB), а також працював в Invest-UX та Valor Advisors Ltd.

Олег Попов – багаторічний топменеджер структур Ріната Ахметова, наразі він очолює спостережну раду "ДТЕК" (DTEK Group), а також входить до спостережних рад її дочірніх компаній. Він також є директором холдингу SCM Holdings Limited, головою наглядової ради підконтрольного СКМ "Лемтрансу", а також членом наглядової ради інших "дочок" СКМ: "Метінвеста", "ЕСТА Холдингу" та ФК "Шахтар"

Також акціонери ПУМБу ухвалили рішення зберегти на посадах членів наглядової ради представників компанії "СКМ Фінанс" Маргариту Поважну, Георгі Катанова, Анну Дугадко та Сергія Курилка, а також незалежних директорів Кетрін Сталкер та Ансіс Грасманіс.

Крім того, була обрана новим незалежним членом наглядової ради Хело Мейгас, яка обіймає посади голови наглядової ради і члена комітету з аудиту AS Eesti Post, члена ради Goura Konsult AB і члена наглядової ради Hemma i Sverige Holding AB.

Читайте також: Нацбанк оштрафував ПУМБ Ахметова на 11 мільйонів

Як повідомлялося, чистий прибуток "Першого українського міжнародного банку" (ПУМБ) за підсумками роботи у першому півріччі 2022 року склав 3,68 млрд грн, що у 16,8 разів перевищує показник за аналогічний період 2022 року.

ПУМБ засновано у 1991, він належить Рінату Ахметову. За даними на сайті фінустанови, банк обслуговує близько 1,5 млн клієнтів.

За даними НБУ на 1 червня, ПУМБ входив до десятки найбільших банків країни, займаючи 8 місце серед 65 українських банків за розміром активів (131,96 млрд грн). На кінець червня мережа банку налічувала 5 регіональних підрозділів та 221 відділення.

Автор: Михайло Орлюк