Які функції виконує ресивер в мультимедіа системі? *



Для повноцінної роботи всіх акустичних систем, їх необхідно під'єднувати до AV-ресивера. Цей пристрій є багатоканальним підсилювачем потужності, оснащений інтегрованими декодерами, комутатором аудіо та відео сигналів. Більшість сучасних ресиверів підтримують бездротове під'єднання до домашньої мережі мережею Ethernet, також дозволяють відтворювати музику зі стрімінгових сервісів. Найперше, ресивер необхідний для того, щоби слухачі могли насолоджуватись багатоканальною звуковою доріжкою фільму, треків, як її й задумував звукорежисер. Саме ресивер перетворює окремі акустичні системи, сабвуфер у повноцінну систему домашнього кінотеатру. Розглянемо найпопулярніші різновиди ресиверів. 

Yamaha R-S202 Silver

Yamaha — еталонна якість звучання 

Компанія Yamaha довгі роки лишається лідером сегмента аудіо обладнання, ресивери не вважаються виключенням. Зокрема модель R-S202 відрізняється видатними звуковими якостями, можливістю бездротової передачі файлів. 

Основні відмінності моделі: 

  • фіксоване налаштування на 40 радіостанцій; 

  • вишуканий лаконічний дизайн; 

  • акустичні клеми та селектор для двох пар акустики; 

  • простий та зрозумілий пульт керування. 

Ресивер відрізняється високою вихідною потужністю 2х100 Вт, що значно перевершує показник, характерний для пристроїв цього класу. Ресивер відрізняється продуманою конструкцією, котра відрізняється короткими шляхами проходження сигналу, оптимізованою схемотехнікою. 

Силовий трансформатор розташований біля схеми кінцевого каскаду, що знижує втрати потужності, підвищує пікову потужність блоку живлення. Заземлення ланцюга сигналу та блоку живлення в одній точці нейтралізує взаємні перешкоди, гарантує оптимальне співвідношення сигнал/шум. 

Вишуканий лаконічний дизайн буде гармоніювати з будь-яким інтер'єром — елегантна шліфована панель чудово поєднується з зовнішнім виглядом інших пристроїв мультимедіа системи. 

Селектор дозволяє з легкістю перемикатися з однією пари акустики на другу, або ж слухати музику одразу з двох пар.

2 в 1: ресівер та програвач — Cyrus Stream XP2 – 2 в 1

Ця модель ресивера поєднує в собі функції мережевого клієнта, оснащеного ЦАП, підсилювачем аудіо та відео сигналу. Мережевий клієнт відрізняється підтримкою форматів високого дозволу, до 24 біт/192 кГц, здатен транслювати файли в Apple Lossless.

В комплект постачання входить пульт керування з кольоровим дисплеєм, на котрому відображається меню, інформація про пісню. З цим ресивером ви зможете насолоджуватися енергійним, просторовим та потужним звуком. 

Musical Fidelity M6 ENCORE 225 1Tb

Musical Fidelity M6 ENCORE — ресивер та медіа сховок 

Ця модель вважається повноцінним рішенням, котре дозволяє не лише відтворювати, але й зберігати улюблену музику. Такий ресивер сумісний практично з будь-якими форматами аналогових та цифрових джерел звучання.