В Україні судитимуть окупанта, причетного до жорстоких вбивств мирних жителів Ірпеня



Читать на русском

В Україні судитимуть окупанта, причетного до жорстоких вбивств мирних жителів Ірпеня
В Україні судитимуть окупанта, причетного до жорстоких вбивств мирних жителів Ірпеня

В Україні судитимуть російського окупанта, причетного до жорстоких вбивств мирних жителів Ірпеня. Він та його товариші по службі розстрілювали машини з написами "Діти" та "Евакуація", в яких знаходилися цивільні.

Об этом сообщает Руспресс

Про це повідомили у прес-службі Офісу Генерального прокурора. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі чи довічне.

"Розслідуванням встановлено, що 5 березня 2022 року російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку захопили будівлю в Ірпені на вул. Федора Кричевського. Вони перевіряли людей на блокпосту на виїзді з міста", — прокуратуру.

Окупанти встановили вогневий контроль над проїжджою частиною вулиці Олега Кошового, через яку проходила єдина дорога, якою можна було евакуюватися на транспорті з міста. Вже наступного дня, 6 березня, о 7:30 мирні жителі Ірпеня спробували евакуюватись із міста на власних автомобілях. Щоб наголосити на цивільних транспортних засобах, українці наклеїли на них аркуші з написами "ДІТИ" та "ЕВАКУАЦІЯ".

Колона рухалася вулицею Незалежності та повернула на вулицю Олега Кошового у напрямку Житомирської траси. Коли автомобілі доїхали до ЖК "Кошовий", російські військові відкрили вогонь по них із гранатометів та стрілецької зброї.

"В результаті обстрілу шести автомобілів загинули п’ятеро людей і ще семеро, в тому числі малолітня дитина, отримали поранення різного ступеня тяжкості. Крім того, окупанти жорстоко ставилися до поранених і не давали можливості надати їм допомогу", — наголосили в прес-службі.

Слідство за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством, завершено, а обвинувальні матеріали направлені до суду для розгляду сутнісно.

ФОТО 18+

В Україні судитимуть окупанта, причетного до жорстоких вбивств мирних жителів Ірпеня. Фото

Источник: Скандалы РУ