АМКУ дозволив "Реал Ст" придбати частку в компанії-інвесторі ТРЦ Respublika Park у Києві



республика

Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "Реал Ст" на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Мегаполіжитлобуд", який виступає замовником та інвестором будівництва ТРЦ Respublika Park у Києві.

Об этом сообщает Инсайдер


Згідно з рішенням відомства від 9 лютого, "Реал Ст" може придбати частку у статутному капіталі "Мегаполіжитлобуд", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства, пише Інтерфакс-Україна.

За даними Opendatabot, власником ТОВ "Реал Ст" (Київ) виступає АТ "ЗНВКІФ "Рейнджер", бенефіціаром – громадянин Австрії Сергій Толстунов. Керівником підприємства вказана Юлія Щаслива, яка займає з 2020 року посаду генерального директора ТРЦ Respublika Park.

Власниками ТОВ "Мегаполіжитлобуд" (Київ) на кінець січня 2023 року вказано ТОВ "Істейт менеджмент проперті", бенефіціарами – Сергій Пеліхов та Володимир Петренко.

ТОВ "Мегаполіжитлобуд" є інвестором і власником проєкту будівництва ТРЦ Respublika, будівництво якого було розпочато навесні 2012 року на Кільцевій дорозі 1, 1-А, 1-В у Києві. У 2017 році суд дозволив Нацбанку України реалізувати корпоративні права на проект після передачі їх НБУ неплатоспроможним банком "Надра" як заставу під кредит рефінансування.

Введення в експлуатацію ТРЦ Respublika планувалося в четвертому кварталі 2014 року, пізніше було перенесено на березень 2015 року. Реалізацію цього проєкту було припинено у 2015 році. Роботи було відновлено в 2020 році.

Відкриття ТРЦ Respublika Park відбулося 12 листопада 2021 року.

Источник: Политика РУ