Макрон та Шольц обговорили військову підтримку України

Макрон та Шольц обговорили військову підтримку України


Picture

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорили європейські ініціативи щодо військової підтримки України. Про це повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

– Підтвердивши свою незмінну та довгострокову підтримку України, обидва лідери продовжили роботу, виконану в рамках Конференції на підтримку України, що відбулася 26 лютого в Парижі, та Веймарського саміту, що відбувся 15 березня в Берліні. Вони також обговорили європейські ініціативи з військової підтримки України, – йдеться у повідомленні.

Також у бесіді лідери країн обговорили відносини між Європейським Союзом та Китаєм та скоординували свої дії, зокрема, на підтримку відновлення балансу у торговельно-економічних відносинах між Європою та Китаєм та наполягаючи на впливі війни в Україні на європейську безпеку.

Раніше BAGNET повідомляв, що речниця МЗС КНР Мао Нін заявила, що Китай здійснює належний контроль за експортом товарів військового призначення і не надає військової підтримки росії у її війні проти України.