РФ запустила ракети з Ту-95МС: в Україні тривога, лунають вибухи



Читать на русском

РФ запустила ракети з Ту-95МС: в Україні тривога, лунають вибухи

РФ запустила ракети з Ту-95МС: в Україні тривога, лунають вибухи

Українські військові зафіксували пуски ракет типу Х-101/555 з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з напрямку Каспійського моря. В Україні в низці областей оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляється в "Telegram"-овому каналі Сил оборони півдня України та пресслужби Командування Повітряних сил ЗСУ.

"Пуски ракет типу Х-101/555 із Ту-95МС з напрямку Каспійського моря", – передали військові.

У свою чергу у ПС попередили про ракетну небезпеку та закликали не ігнорувати повітряну тривогу в областях, де її оголошено.

"Увага! Ракетна небезпека у південних та східних областях через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" – йдеться у повідомленні.

Згодом у ПС заявили, що першу групу крилатих ракет зафіксовано в Сумській області у напрямку Полтавської області.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив о 06:03, що окупанти завдають ударів. Чиновник закликав перебувати у укриттях! Мер Харкова Ігор Терехов також повідомив про вибухи у місті. У Повітряних силах заявили, що ворог б’є по Харкову балістикою.

Пізніше в ОВА заявили, що противник завдав щонайменше чотири удари по Харківщині.

У Миколаєві також повідомляють про вибухи, про це пише "Суспільне. Миколаїв".

Також було зафіксовано рух ракети до Києва зі сходу.

"Перша група ракет у Київській області, курсом на південний захід. Ще дві групи вздовж кордону Полтавської, Чернігівської областей, курсом на захід", – передали у Повітряних силах.

Також військові поінформували про нову групу ракет у Сумській області, які летять курсом на Полтавську область.

Крім того, продовжується атака "шахедів" на Миколаївську область з півдня.

Пізніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що попередньо було влучання у Слобідському районі Харкова, є пошкодження нежитлової інфраструктури.

"Наразі – без постраждалих. Огляд місць триває", – додає чиновник.

У Повітряних силах заявили, що крилаті ракети зафіксовані у Вінницькій області, на південь від обласного центру. Окрім того, була загроза запуску Х-22 на Харківському напрямку.