СБУ заблокувала ще чотири схеми для ухилянтів: серед затриманих – посадовець одного з підрозділів ДСНС



Читать на русском

СБУ заблокувала ще чотири схеми для ухилянтів: серед затриманих – посадовець одного з підрозділів ДСНС

СБУ заблокувала ще чотири схеми для ухилянтів: серед затриманих – посадовець одного з підрозділів ДСНС

Служба безпеки України викрила ще чотири схеми, за допомогою яких ухилянти виїжджали за кордон. Слідчі дії проводились у Києві й Тернопільській області, у Кропивницькому, у Закарпатській, Чернівецькій областях.

Про це повідомила пресслужба СБУ на офіційному сайті 30 листопада. Серед затриманих – столичний власник транспортної компанії, яка імітувала міжнародні пасажирські перевезення, та посадова особа одного з підрозділів ДСНС у Кіровоградській області.

Учасники схем заробляли на бажанні ухилянтів виїхати за межі країни. Їх переправляли через кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів або за допомогою підроблених документів.

Вартість послуг складала до 8000 доларів. Конкретна сума визначалася злочинцями залежно від терміновості втечі та її методу. Зловмисникам загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Робота Служби безпеки України queideeidrhixxant

У Києві та Тернопільській області:

Викрито трьох осіб, які відправляли чоловіків призовного віку до ЄС під виглядом водіїв міжнародних пасажирських рейсів.

Угоди організував 48-річний киянин, який придбав транспортне підприємство й оформив його на підставну особу.

Його спільник із Тернопільської області підшукував охочих уникнути мобілізації. Для безперешкодного перетину кордону їхні прізвища заздалегідь вносили до інформаційної системи "Шлях". Ухилянтів оформляли як водіїв закордонних рейсів.

Ще одна спільниця фігурантів супроводжувала чоловіків у закордонний пункт призначення та поверталася в Україну вже за кермом мікроавтобуса.

Для конспірації фігуранти кожні два тижні перереєстрували та змінювали номери своїх автомобілів.

У Кропивницькому:

На хабарі затримано чиновника одного з підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області. Він пропонував ухилянтам працевлаштуватися в ДСНС та отримати броню від мобілізації.

На Закарпатті:

Два мешканці Тячівського району допомагали чоловікам перебратися на територію сусідньої європейської країни вплав через прикордонну річку. У вартість послуги входив гідрокостюм.

На Буковині:

СБУ затримала мешканця Чернівецького району – працівника місцевої будівельної фірми. Після роботи він за гроші переводив своїх клієнтів у країну ЄС лісовими стежками.

Затримання

Одне із затримань

Готівка

Заробіток на ухилянтах