Польські перевізники продовжують блокувати три основні напрямки кордону, - Держприкордонслужба



Читать на русском

Польські перевізники продовжують блокувати три основні напрямки кордону, — Держприкордонслужба

Польські перевізники продовжують блокувати три основні напрямки кордону, — Держприкордонслужба

Польські перевізники продовжують блокувати три основні напрямки кордону, перемовини України з Польщею поки що не дали результатів.

Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Перемовини із Польщею поки що ні до чого не призвели. Польські перевізники продовжують блокувати три основні напрямки", — зазначив Демченко.

За його словами, йдеться про пункти пропуску "Ягодин", "Краківець" та "Рава-Руська". Поблизу "Шегині" також спостерігається скупчення вантажівок.

"Фактично у напрямку виходу з України вони пропускають за годину одну або кілька вантажівок. Звісно, є черги, як це було і у попередні дні. Найбільше на кордоні в напрямку пункту пропуску "Ягодин". Це близько 1300 вантажівок, а також по 500 вантажних автомобілів у напрямках ПП "Краківець" і "Рава-Руська"", — зауважив Демченко.

Він додав, що навпроти одного пункту пропуску певне скупчення вантажівок.

"З польського боку, які очікують на перетин кордону в Україну, це у напрямку пункту пропуску "Шегині". І там станом на ранок перебувало близько 1100 автомобілів, які повільно, але все ж таки рухаються у напрямку України", — розповів речник ДПСУ.

Українські прикордонники посилили інтенсивність своєї роботи у напрямку "Шегині" через збільшення кількості автівок, водночас інфраструктура інших пунктів пропуску не дозволяє пропускати вантажівки сотнями, наголосив Демченко.