"Сатана живе у Кремлі": трансгендерна спікерка ЗСУ розповіла про боротьбу з фейками РФ



Читать на русском

"Сатана живе у Кремлі": трансгендерна спікерка ЗСУ розповіла про боротьбу з фейками РФ

За словами спікера, російські пропагандисти часто повторюють ту саму брехню. Приміром, у РФ нещодавно знову говорили про "біокомари" з американських лабораторій.

Трансгендерка із США Сара Ештон-Сірілло, яка була призначена на посаду спікера Територіальної оборони ЗСУ, займається розвінчуванням фейків , які розповсюджуються пропагандистами Російської Федерації. Про свою роботу американка розповіла у інтерв’ю ТСН від 16 жовтня.

Сара Ештон-Сирілло вказала на те, що в РФ пропаганда часто повторює одні й ті самі вигадані історії. До таких фейків відноситься історія про нібито виведення в американських лабораторіях "біокомарів", яку днями в Росії знову транслювали.

За словами речниці, їй також часто доводиться спростовувати для своєї аудиторії російські фейки про Крим. Так, нещодавно в РФ оприлюднили відео, в якому йшлося про те, що острів нібито не був частиною України.

Американка також розвінчує для іноземців брехню російських пропагандистів про те, що мешканці окупованих частин Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей нібито чекали на росіян.

Сара Ештон-Сирілло згадала про розвішані на окупованих територіях пропагандистські плакати, які кажуть: "якщо ви ненавидите сатану, голосуйте за "Єдину Росію".

"А я запитую, як вони можуть ненавидіти сатану, якщо сатана живе в Кремлі. Зрештою, від цієї пропаганди стає нудно", — сказала спікерка.

Вона підкреслила, що російська пропаганда не зважає на реальні факти і сіє в інформаційному просторі хаос.

"Світ має розуміти факти та правду. Україна — правда. Росія — брехня", — вважає речниця.