Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги Україні на 102 мільйони євро



нідерланди

Міністерка зовнішньої торгівлі та розвитку Нідерландів Ліше Шрайнемахер оголосила про виділення чергового пакета допомоги Україні в розмірі 102 млн євро для підготовки до зими, підтримки реформ та інвестицій.

Про це йдеться в повідомленні нідерландського уряду, передає Європейська правда.

Більшість коштів у межах нового пакета – 60 млн євро – підуть на страхування експортних кредитів для нідерландських компаній, які хочуть зробити внесок у відновлення України й почати там роботу. Загальна сума фінансування цих операцій, таким чином, становитиме 120 млн євро.

Ще 30 млн євро підуть на закупівлю газу та постачання компонентів для відновлення й модернізації української електромережі, аби Україна підготувалась до зими – трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів.

Решта 12 млн євро нового пакета допомоги підуть на підтримку нещодавно звільнених Україною територій – ремонт об’єктів питного водопостачання, електропостачання, первинної медичної допомоги та освіти, а також на впровадження реформи шляхом технічної допомоги через Міжнародний валютний фонд.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди відкрили програму субсидування голландських та міжнародних компаній і громадських об’єднань, які хочуть брати участь у відновленні України.

Автор: Галина Ялівець