Ринок, магазини, аптека ... Такі "військові" цілі обрали рашисти для ракетного удару вдень по центру Костянтинівки



У річницю звільнення Констянтинівки від німецьких нацистів російські фашисти завдали удару ракетами по місту і вбили мирних людей.

Це прифронтове місто, чим і користуються нелюди аби вбивати мирних українців. Вже відомо про 16 загиблих, серед них дитина. Понад 30 поранених.

Розпочато провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Знайдемо і тих, хто здійснював цей підступний удар, і тих, хто віддавав злочинний наказ.

Про це йдеться в повідомленні генпрокурора Костіна.

За інформацією офісу генпрокурора України, унаслідок удару було пошкоджено 20 магазинів (із них вісім згоріли повністю), адміністративну будівлю, п’ятий поверх житлового будинку та вісім автомобілів.

Пошуково-рятувальна операція триває. Під завалами ще перебувають люди, повідомляє офіс генпрокурора України.

Наприкінці серпня Управління верховного комісара ООН із прав людини (УВКПЛ ООН) підтвердило загибель 9 511 і поранення 17 206 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Але Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні наразі не дійшла висновку, що в країні відбувається геноцид.

«На даному етапі ми все ще не дійшли висновку, що (в Україні) відбувається геноцид», – так на запитання журналістки Радіо Свобода відповів голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе.

«Ми чудово усвідомлюємо занепокоєння та закиди щодо цього злочину. Тому ми досліджуємо це крок за кроком. На даний момент ми не маємо достатніх наявних доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид. Ви пам’ятаєте, що це питання умислу, умислу злочинців. Має бути «потреба» знищити певну групу. І таке знищення, відповідно до Конвенції, має бути фізичним чи біологічним. Це ті жорсткі умови (для визнання геноциду – ред.), які підтверджені судовою практикою», – зазначив голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе.

Не можуть знайти умислу в діях російських загарбників в ООН чомусь. Виглядає це так, що рашисти недостатньо багато вбили українців, а вбивають не тому що українці, а просто так.

«Аргумент»