США викликають посла Росії через збиття американського дрона над Чорним морем



Американський безпілотник MQ-9 Reaper, фото ілюстративне

Сполучені Штати викликали російського посла, щоб висловити протест через аварію американського безпілотника над Чорним морем після зіткнення з російським військовим літаком, заявив Державний департамент 14 березня.

Об этом сообщает Скандалы РУ

«Ми безпосередньо співпрацюємо з росіянами… на високому рівні, щоб передати наші рішучі заперечення проти цього небезпечного, непрофесійного перехоплення, яке спричинило збиття безпілотника США», – сказав журналістам речник зовнішньополітичного відомства Нед Прайс.

Цей інцидент є очевидним порушенням міжнародного права, додав речник.

Раніше речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявив, що американські військові втратили дрон через пошкодження, яких він зазнав під час перехоплення. У заяві американських військових йдеться, що один із двох російських винищувачів, які пролетіли поблизу безпілотника, зачепив гвинт літака, що є порушенням міжнародного права.

Офіційні особи США кажуть, що під час інциденту безпілотник летів над міжнародним повітряним простором.

Росія заперечує причетність до падіння безпілотника в Чорному морі. Міністерство оборони в Москві заявило, що його винищувачі не застосовували зброю і не врізалися в американський безпілотник.

Источник: Архив компромата