Агресія РФ спричинила наймасовіші порушення прав людини в світі – генсек ООН



Гутерріш хоче внести поправки до Декларації прав людини, щоб зміцнити документ.

Об этом сообщает Охота на акул


Російське вторгнення в Україну призвело до наймасовіших порушень прав людини в сучасному світі. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гетерриш, виступаючи на відкритті основної щорічної сесії Ради ООН з прав людини.


Агресор масово порушує права людини в Україні / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Фото УНІАН (Олександр Синиця)



Він зазначив, що напад Росії на Україну призвів до величезної кількості жертв, масштабних руйнувань і масових переміщень цивільного населення.


Гутерріш поскаржився, що деякі уряди просто ігнорують Загальну декларацію прав людини, інші намагаються її зруйнувати. У цьому контексті генсек ООН закликав оновити декларацію, яка “піддається нападкам з усіх боків”.


Також він вважає, що нехтування правами людини в сучасному світі стало “тривожним дзвінком”.


Російські злочини в Україні


З перших днів російського вторгнення в Україну почали фіксуватися численні факти порушення правил ведення війни та відвертих воєнних злочинів з боку армії агресора.


Найбільш відомим, хоча і далеко не єдиним епізодом в цьому контексті стали масові вбивства і тортури цивільного населення у місті Буча, який був окупований близько місяця.


Російські воєнні злочини в Україні отримали величезний міжнародний резонанс. Багато авторитетних видань за кордоном докладають зусиль до того, щоб якомога більше людей дізналися про звірства окупантів.


У Держдепі США вважають, що Путін не зможе уникнути міжнародного трибуналу, хоча і вважає себе невразливим. Його чекає доля Мілошевича і Піночета.

Источник: Скелет РУ