У Києві продали будівлю, в якій розташована "Київська перепічка": у КМДА розповіли, що буде із легендарним стрітфудом



Читать на русском

У Києві продали будівлю, в якій розташована

У Києві продали будівлю, в якій розташована "Київська перепічка": у КМДА розповіли , що буде із легендарним стрітфудом

У Києві продали за рекордні 150 мільйонів гривень будівлю на вулиці Богдана Хмельницького, 3. Проте "Київська перепічка", яка є однією з візитівок столиці і розташований на першому поверсі, і надалі працюватиме тут.

Про це повідомив директор Департаменту комунальної власності Андрій Гудзь, передає пресслужба КМДА.

Легендарний стрітфуд працює у столиці починаючи з 1981 року.

"Нам вдалося отримати на аукціоні втричі більше коштів, ніж стартова ціна, за будівлю на вулиці Богдана Хмельницького. 150 мільйонів гривень за один лот – це абсолютний рекорд серед проданого комунального майна по всій країні за всі часи незалежності. Фактично, ми продали другий, третій та четвертий поверхи будівлі, бо всі приміщення на першому поверсі, включаючи легендарну "Київську перепічку", вже знаходились у приватній власності. Тому із закладами громадського харчування нічого не трапиться – вони продовжать своє існування", – наголосив Гудзь.

Директор Департаменту звернув увагу на необхідність подібних аукціонів для наповнення бюджету спеціального фонду столиці.

«150 мільйонів від продажу цієї нерухомості буде направлено до спеціального фонду столиці, кошти з якого використовуються винятково на ремонти і будівництво соціально значимих об’єктів, таких як лікарні, садочки та школи. В умовах воєнного стану та обмежених можливостей столичного бюджету такі надходження дуже важливі і є вагомою підтримкою для комунальних закладів Києва. Ми, як фахівці своєї справи, чітко розуміємо чого вартує столична нерухомість і її обслуговування, тому і виставляємо її на торги за ринкову ціну, а отримуємо навіть більше ніж очікували. Це говорить про те, що навіть в умовах нестабільної економіки у інвесторів є довіра до Києва», – підкреслив Андрій Гудзь.

Перші згадки про Київську перепічку – сосиску в тісті, з`явилися ще за радянських часів – на початку 80-х років. Тоді ж неподалік Хрещатика почав своє існування невеличкий кіоск з віконцем, до якого шикувалися величезні черги, щоб спробувати перепічку.