Найпопулярніші тексти року про Суспільне на «Детекторі медіа»: «Євробачення», радіодиктант і спорт



Найпопулярніші тексти року про Суспільне на «Детекторі медіа»: «Євробачення», радіодиктант і спорт

«Детектор медіа» підбиває підсумки медіароку-2023 традиційними оглядами ключових подій і тенденцій у світі медіа. Усі тексти читайте за тегом «#Підсумки року 2023». А зараз — про те, що найкраще читали на нашому підсайті «Детектор Суспільного». Перегляньте найпопулярніші тексти за 2022 рік тут.

Цього року читачів найбільше зацікавили новини, пов’язанні з «Євробаченням-2023», написанням Радіодиктанту національної єдності та спортивними подіями, трансляції яких відбувалися на Суспільному. З п’ятнадцяти новин, пов’язаних із Суспільним, які найкраще прочитали у 2023 році, вісім — про «Євробачення», три — про радіодиктант і ще три — про спорт.

У провідній десятці публікацій лідирують статті про «Євробачення», а також інтерв’ю з журналістами та ведучими Суспільного мовлення Олесею Вакуленко, Іриною Цибух і Тарасом Ібрагімовим, а також із членом правління Суспільного Дмитром Козловим. Серед найпопулярніших статей є дві рецензії Юрія Макарова на документальні фільми «Між крапельками» та «Плавильний котел».

10 найпопулярніших публікацій про Суспільне за 2023 рік: у лідерах — «Євробачення» та співробітники у кадрі й за кадром

Євробачення, перший півфінал: зіпсоване свято (80884 перегляди)

Автор матеріалу Борис Бахтєєв написав «про якісне шоу і неякісний показ». У статті, зокрема, йдеться про те, що під час трансляції «Євробачення-2023» на телеканалі «Суспільне Культура» виникли проблеми зі звуком. «Свято було зіпсоване», — констатує Борис Бахтєєв. А ось перегляд шоу наступного дня вже на ютубі викликав у автора зовсім інші почуття — «Яке ж чудове шоу! Які вигадливі інтервальні акти!».

Олеся Вакуленко: «Ведучі — теж люди, вони мають право реагувати на руйнування і смерть» (8267 переглядів)

Ведуча міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив» і «Кримського питання» на місцевих каналах Суспільного в інтерв’ю журналістці Ользі Жук розповіла про роботу в Сіверськодонецьку, Києві та Львові, розвиток програм за час повномасштабної війни та стосунки з владою.

Бойова медикиня та співробітниця Суспільного Ірина Цибух: Хочу, щоб моїм загиблим побратимам не було за мене соромно (6361 перегляд)

Бойова медикиня Ірина Цибух в інтерв’ю журналістці Оксані Наумовій розповіла про роботу до повномасштабного вторгнення та на лінії фронту, про медичний батальйон «Госпітальєри», про найстрашніші речі на війні та в чому знаходить свій ресурс.

Євробачення: суперечливий фінал (6308 переглядів)

«Суперхітом була одна пісня, а перемогла інша. Українців же підвела постановка шоу», — пише в цьому матеріалі автор Борис Бахтєєв. Далі у статті він розмірковує над тим, чому перемогу здобула пісня шведської співачки Лорін, хто та які бали поставив представникам України — гурту Tvorchi — та чому часто оцінка професійного журі та глядачів не збігається.

Краще — зроблене. «Між крапельками» без краплі ностальгії за совком (5849 переглядів)

Експертна думка Юрія Макарова про документальний серіал Суспільного «Між крапельками», у якому йдеться про виживання української культури за часів радянської влади. «У серіалі “Між крапельками” нема ані дещиці ностальгії, тільки жах абсурду й специфічний чорний гумор людей, які намагаються описати цей абсурд у раціональній сітці координат», — зазначає автор.

Дмитро Козлов, Суспільне: «Оптимізація торкнеться і центрального офісу, і регіональних філій» (5551 перегляд)

Член правління НСТУ, відповідальний за управління персоналом, розповів про скорочення в компанії та як трансформуються філії до 2025 року. Дмитро Козлов розповів, хто буде головним у хабах, а хто — в бюро, де поділися продюсери філій, яких масово скоротили на початку року, й чи чекати протестів через оптимізацію штату.

Нікіта Торжевський: Нове комедійне шоу на Суспільному «Карлос в Україні» покаже, за що Україну варто любити (5161 перегляд)

На Суспільному визначили переможця мистецького конкурсу на виробництво телевізійного комедійного шоу. Це режисер, засновник і керівник продакшну Alite Video Нікіта Торжевський із проєктом «Карлос в Україні». Він розповів «Детектору медіа» про концепцію комедійного шоу під час війни та коли його чекати в ефірі.

«Це, звісно, крапля в морі, але це все ж суттєва крапля». Скільки і якого контенту вироблятиме й замовлятиме Суспільне у 2023 році (4958 переглядів)

Менеджери телевізійного напряму Національної суспільної телерадіокомпанії Григорій Тичина, Олена Сікан, Ірина Бубнова і Лук’ян Галкін поділилися планами щодо власного виробництва та закупівлі телеконтенту. Про пріоритети у виробництві Суспільного мовлення медіаменеджери розповіли Наталці Даньковій.

Порожній котел. Мої чотири розбіжності з Ігорем Кобриним (4738 переглядів)

Це відгук на фільм Ігоря Кобріна «Плавильний котел», який написав Юрій Макаров.

«Що більше українців подивиться фільм “Плавильний котел”, то успішнішою буде реінтеграція окупованих частин Донеччини й Луганщини після перемоги», — пише автор матеріалу.

Журналіст Суспільного Тарас Ібрагімов: «Страшно, але ж хтось має виконувати цю роботу» (4571 перегляд)

Журналіст і фотограф Суспільного Тарас Ібрагімов в інтерв’ю Оксані Наумовій розповів про роботу на війні, страх і приголомшливі історії. Тарас Ібрагімов не любить визначення «воєнний кореспондент», називає себе просто журналістом, який робить свою роботу.

15 новин, які у 2023 році читали найкраще

Кому найбільше балів віддало Національне журі України на «Євробаченні-2023» (35287)

Національне журі України 12 балів віддало Швеції. При визначенні переможця враховували голоси національних журі країн-учасниць і глядачів конкурсу. Під час фіналу цьогорічного «Євробачення» оприлюднила бали Національного журі України Злата Огнєвіч.

27 жовтня — Радіодиктант національної єдності 2023: де слухати, дивитися і куди надсилати текст (24598 переглядів)

Щороку тисячі людей сідають одночасно в різних куточках України й світу, щоб написати радіодиктант національної єдності, саме тому новина про час його написання опинилася на другій сходинці нашого рейтингу.

Tvorchi презентували кліп і оновлену версію пісні на «Євробачення-2023» (14099 переглядів)

Tvorchi: «Пісня Heart of Steel — про кожного, хто попри всю безвихідь носить у грудях сталеве серце і не здається». 9 березня представник України на «Євробаченні-2023» гурт Tvorchi презентував оновлену версію пісні Heart of Steel, з якою колектив виступив у травні у фіналі конкурсу у Великій Британії.

«Дороги України. Переплутані нитки любові». Українці діляться враженнями про написання цьогорічного Радіодиктанту національної єдності (13573 перегляди)

Цього року текст «Дороги України», написаний шевченківською лауреаткою Катериною Калитко, читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.

Президент України Володимир Зеленський у своїй промові, вітаючи з Днем української писемності та мови, згадав про написання радіодиктанту. «Детектор медіа» зібрав відгуки в соціальних мережах про те, як пройшло написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

«Євробачення-2023»: Марія Яремчук виступила з патріотичним перфомансом (11450 переглядів)

11 травня у Ліверпулі відбувся другий півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2023», під час якого на сцену в якості запрошених гостей вийшли відомі українські виконавці. Перфоманс про музичну історію України — «Музика єднає покоління» — показала Марія Яремчук, яка представляла нашу країну на «Євробаченні-2014».

Ведучими фіналу Нацвідбору на «Дитяче Євробачення 2023» стануть Тімур Мірошниченко й Анна Тульєва (10472 перегляди)

Ведуча відеоблогу «Євробачення Україна» Анна Тульєва та незмінний коментатор і ведучий «Євробачення» в Україні Тімур Мірошниченко стали ведучими фіналу Національного відбору на «Дитяче Євробачення 2023», який відбувся 1 жовтня.

Опублікували текст радіодиктанту «Дороги України» (10373 перегляди)

Кожен, хто писав радіодиктант 27 жовтня, міг перевірити себе самостійно. 30 жовтня об 11:00 сайти «Українського радіо» та «Суспільне Культура» оприлюднили текст Радіодиктанту національної єдності 2023 «Дороги України», який відбувся 27 жовтня, у День української писемності та мови.

Україна виступить у фіналі «Євробачення-2023» під номером 19 (9953 перегляди)

Під час жеребкування визначили порядок виступу представників України та Великої Британії на сцені фіналу «Євробачення-2023». Український гурт Tvorchi виступив у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2023» під номером 19, а представниця Великої Британії співачка Мей Мюллер вийшла на сцену під номером 26.

Радіоведучий Суспільного, військовий Дмитро Сірик загинув на фронті (9447 переглядів)

У березні 2022 року він отримав повістку і став до лав ЗСУ. Радіоведучий Суспільного, стрілець-снайпер механізованого батальйону Дмитро Сірик загинув на фронті 20 квітня. Інформацію про загибель підтвердили його наречена, колеги, також про смерть Дмитра повідомили у громаді, де жила його родина.

29 листопада відбудеться запуск телеканалу «Суспільне Спорт» (9034 перегляди)

Телеканал можна дивитися на супутниковому телебаченні, а також у мережах OTT-платформ. «Суспільне Спорт» цілодобово транслює спортивні події, випуски спортивних новин, студійні програми, а також документальні передачі.

26 листопада «Дитяче Євробачення 2023»: де дивитися та як голосувати за представницю України (8947 переглядів)

На «Дитячому Євробаченні» можна голосувати за свою країну. 26 листопада відбувся фінал 21-го пісенного конкурсу «Дитяче Євробачення 2023» в Ніцці (Франція), на якому представниця України Анастасія Димид із піснею «Квітка» виступила під номером три.

Відбір на Євро-2024: де дивитися матчі збірної України (8337 переглядів)

Відбірковий цикл тривав упродовж 2023 року. Місцеві телеканали Суспільного та медіасервіс Megogo транслювали матчі збірної України з футболу у кваліфікаційному раунді Чемпіонату Європи 2024. Суспільні канали показували матчі в ефірі, кабелі та супутнику, а в інтернеті — ексклюзивно на Megogo, офіційному мовнику відбіркового циклу на Чемпіонат Європи 2024.

«Мамо, я йду на війну». Хорвати на «Євробаченні-2023» виступлять із піснею про «маленького психопата» (8260 переглядів)

На «Євробаченні-2023» Хорватію представляв рок-гурт Let 3 із піснею Mama ŠČ, яку фани вважають завуальованою критикою російського нападу на Україну та глузуванням із президента Росії Володимира Путіна й Олександра Лукашенка.

Суспільне та Megogo транслюватимуть матч Італія – Україна у відбірковому циклі на Євро-2024 (8158 переглядів)

Новина про трансляцію матчу, у якому збірна України з футболу зіграла проти збірної Італії у відбірковому циклі на Чемпіонат Європи 2024 року, зібрала більш ніж вісім тисяч переглядів.

Хто став переможцем другого півфіналу «Євробачення-2023» (7993 перегляди)

Представники 10 країн у результаті глядацького голосування здобули право на участь у гранд-фіналі «Євробачення-2023». Виконавці з Албанії, Кіпру, Естонії, Бельгії, Австрії, Литви, Польщі, Австралії, Вірменії та Словенії змагалися за кришталевий кубок переможця.

Колаж: Микола Шиманський /«Детектор медіа»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».

Долучитись