У бою на Запорізькому напрямі загинув колишній нардеп Сергій Слабенко



Читать на русском

У бою на Запорізькому напрямі загинув колишній нардеп Сергій Слабенко

У бою на Запорізькому напрямі загинув колишній нардеп Сергій Слабенко

На фронті у боях із російськими окупантами загинув народний депутат IV скликання Сергій Слабенко. Життя колишнього політика, а пізніше — військовослужбовця ЗСУ, обірвалося на Запорізькому напрямку.

Про це повідомляється на Facebook- сторінці Верховної Ради.

Сергію Івановичу Слабенку родом із Луцька було 57 років.

До початку політичної кар’єри він встиг попрацювати інженером, менеджером-фінансистом, займався підприємництвом.

Навчався у Курганському вищому військово-політичному авіаційному училищі за спеціальністю "військово-політична авіація", за кваліфікацією "вчитель історії та суспільствознавства".

Також пройшов навчання у Міжнародному інституті ринкових відносин та підприємництва у Києві за спеціальністю організація управління виробництвом як менеджер-економіст. З листопада 1999 до липня 2002 року навчався в МАУП у столиці за спеціальністю правознавство (кваліфікація — юрист).

Сергій Слабенко у період з 2002 до 2006 року був головою підкомітету з діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету ВРУ з питань правової політики.

З 2006 до 2009 року він також працював заступником голови Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. З 2015 по 2020 рік Слабенко був депутатом Волинської обласної ради (від партії "Наша Україна", а потім від ВО "Батьківщина"), членом постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

У бою на Запорізькому напрямі загинув колишній нардеп Сергій Слабенко qkxiqdxiqdeihrant

За даними ТРК "Аверс", Слабенко загинув на фронті 4 серпня. Тіло загиблого повернуть додому у понеділок, 7 серпня.

Вдома на нього чекала дружина із сином та донькою.

"Керівництво Верховної Ради України, народні депутати України, керівництво та працівники Апарату Верховної Ради України висловлюють щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та шана Герою!" — йдеться у повідомленні Ради.