Страхування воєнно-політичних ризиків розділять на два етапи,



екатерина,рожкова

Створення комплексної системи страхування воєнно-політичних ризиків – тривалий процес, який можна розділити на два етапи.

Об этом сообщает Компромат


"На першому – запустити перехідну модель для швидкого старту страхування воєнно-політичних ризиків, в основу якої можуть бути закладені ключові пропозиції USAID про створення фонду за участю міжнародних партнерів та донорів", – зазначила перша заступниця голови Національного банку Катерина Рожкова під час круглого столу.

За її словами, на цьому етапі Міністерство економіки спільно з НБУ визначать критерії значущих проєктів для економіки, які матимуть доступ до фонду, та вимоги до українських страхових компаній, а також узгодять з міжнародними партнерами й донорами організаційні аспекти нової системи, підходи до ціноутворення та принципи андерайтингу.

"Другий етап передбачатиме створення довгострокової та повноцінної вітчизняної системи страхування воєнно-політичних ризиків або Воєнного страхового пулу України. Його призначення – накопичення коштів для майбутніх виплат та централізоване перестрахування ризиків на міжнародному ринку", – пояснила Рожкова.

Національний банк розробив концепцію створення системи страхування воєнно-політичних ризиків, ураховуючи досвід міжнародних експертів із Великої Британії, США та низки країн Європейського Союзу, і вже працює з міжнародними партнерами над її удосконаленням. Ця концепція має стати основою відповідного законопроєкту.

"Потрібно зібратися за одним столом з основними стейкхолдерами та партнерами і остаточно визначитися: розподілити завдання, установити терміни і працювати. Я точно знаю, що ми це зробимо", – резюмувала Рожкова.

Источник: Люди