Це фіаско, Влад Росс. Нездійснені прогнози «зірки» української астрології



Це фіаско, Влад Росс. Нездійснені прогнози «зірки» української астрології

Уже понад десять років українські ЗМІ запрошують астролога Влада Росса на інтерв’ю, аби дізнатися долю країни та світу. Експерт по гороскопах розповідає, коли закінчиться війна, якою смертю помре Путін, яким буде валютний курс, кому одружуватись, а кому не варто. Сам Влад Росс називає себе віп-астрологом України та згадує серед своїх клієнтів багатьох чиновників і знаменитостей.

Об этом сообщает Устав

Пристрасть українських медіа до всіляких астрологів, нумерологів та інших екстрасенсів — відома та сумна історія. Попри війну вони й далі продовжують запрошувати на ефіри мольфарів, аби дізнатися про майбутнє України та українців. MediaSapiens нагадує: астрологія не наука, прогнози по зірках не працюють. Аби ще раз переконатися в цьому, достатньо проаналізувати найгучніші прогнози астролога Влада Росса різних років і порівняти їх із реальністю.

Хто такий Влад Росс?

На власному сайті Влад Росс представляється «міжнародним астрологом вищої категорії, астрополіттехнологом, дипломованим астрологом Московського Зороастрійського Інституту Павла Глоби, провідним астрологом України, Росії та Білорусі, астропсихологом та астрологом Авести — найдавнішого вчення на Землі». В інших публікаціях його визначають як «провідного фахівця давньоарійської традиції».

За його словами, Росс займається астрологією з 1993 року, до 2006-го був астрологом Центру АРТА (Школи Глоби), та вказує, що має свою астрологічну школу в Одесі, — але ані назви школи, ані її контактів на сайті немає.

Своїм учителем та наставником Росс передбачувано вважає астролога Павла Глобу, який у 2009 році заявляв, що НАТО та ЄС перестануть існувати до 2020 року, Україна розпадеться на три частини до 2014-го, а Крим стане «другою Чечнею». Про Крим висловлювався й сам Влад Росс — у січні 2023 року «Детектор медіа» писав, що астролог називав його «назавжди втраченим для України», однак потім він змінив свою думку.

  • Читайте також: Путін скоро помре? Чий буде Крим? Як астрологи та псевдоексперт Арестович маніпулюють свідомістю

Окрім сайту, у Влада Росса є ютуб-канал, де станом на кінець березня понад 100 тисяч підписників та 175 відео. Частина контенту на цьому каналі — виступи Росса для ЗМІ, яким він давав коментар та інтерв’ю. Але переважна більшість відео на його каналі — інтерв’ю з Россом, які зараз бере безіменна ведуча (тобто її ім’я ніде не вказується): вона сидить на фоні зіркового неба та розпитує Росса про майбутнє. Декілька місяців тому на каналі Росса була більш відома ведуча — Любов Завальнюк, яка веде ще один ютуб-канал із промовистою назвою «Прогноз». Основний контент цього каналу — інтерв’ю з магами, відьмами, екстрасенсами, нумерологами, астрологами й тарологами. Поза астральним світом Завальнюк працювала на ресурсах «Znaj.ua» та Politeka, які входять до холдингу «Знай Медіа» і, згідно з даними «Texty.org.ua», наближені до кума Путіна Віктора Медведчука. А ще Завальнюк працювала на платформі «Утро февраля», створеній російським політиком Іллею Пономарьовим. На цьому ютуб-каналі також є інтерв’ю з Владом Россом.

Через те, що іноді його прогнози збігаються з поглядами власників видань, де виступає Росс, «Texty.org.ua» додали його у свою Базу псевдосоціологів та прихованих піарників. Наприклад, у 2013 році Росс прогнозував успіх Партії регіонів на ресурсах, що належали Рінату Ахметову, який і сам не був байдужим до ПР. А ще Росс багато років пророкував перемогу на президентських виборах Юлії Тимошенко, але, як ми знаємо, вона й досі мріє стати президенткою.

Це станеться завтра, післязавтра або ніколи

Попри очевидні професійні невдачі астролога, його передбачення продовжують публікувати чимало українських медіа, серед яких «ТСН», УНІАН, «Главред», «Факти» (ICTV), «Новини Live», «Апостроф», «Фабрика новин», деякі регіональні ЗМІ та ютуб-блогери.

  • Читайте також: Дошка ганьби. Медіа, які публікують астрологів

Тільки протягом січня 2023 року один із найбільших інформаційних ресурсів України «ТСН.ua» оприлюднив десять матеріалів зі згадкою астролога. Росс на рівні військового експерта прогнозує поставки озброєння Україні, ракетні обстріли з боку Росії, навіть імовірність застосування ядерної зброї. Матеріал про наступника Володимира Путіна на посаді президента Росії набрав понад 400 тисяч переглядів, при тому, що матеріали з рубрики «В тренді» зазвичай набирають близько 100 тисяч.

У декількох інтерв’ю Влад Росс розповів журналістам «ТСН», що помре президент Росії вже у 2023 році. Однак версії щодо причини смерті Путіна різняться. У публікації від 28 січня він каже, що Путіна не отруять, але все одно вб’ють: «Я не згоден з тезою, що його отруять. Путін буде вбитий. Як сказав недавно Невзоров, ми всі "полегшимося" на його могилі. Якщо він зробить спробу натиснути червону кнопку, то томагавк обов’язково його дістане. Але мені здається, що Путіна застрелять і це буде "красива" ситуація для всіх нас».

А вже 13 лютого «ТСН» публікує прогноз Росса, в якому той запевняє, що Путін завершить своє життя, як Гітлер, тобто самогубством: «Думаю, у нього буде фінал, як у Гітлера: спочатку він прийме отруту — ціанистий калій, а потім чи він сам застрелиться, чи хтось йому допоможе».

  • Читайте також: Марс у фазі «закрий рота». Чому астрологам у новинах краще помовчати

З нетерпінням чекаємо, що ж саме станеться з Путіним цього року. І з сумом згадуємо, що за торішніми прогнозами Росса Путін мав уже померти: «Путіна не буде в живих, і відбудеться його повна ліквідація в той час, коли Сатурн пройде за його Юпітером, символом влади, у знаку Водолія. Це станеться в лютому-березні 2023 року. Саме в цей час він може бути скинутий. Навіть Нострадамус говорив, що правити Путін буде від березня до березня: він став президентом РФ у березні 2000 року, і березень може стати останнім для нього місяцем не лише на посаді президента РФ, а й місяцем життя взагалі», — прогнозував Росс в інтерв’ю виданню «Главред». Березень закінчується, а Путін досі живий і на посаді.

У вересні 2022 року Влад Росс заявляв, що за місяць ЗСУ виб’ють росіян із Донецька й це стане кінцем правління Путіна: «Через місяць, у жовтні, ми візьмемо Донецьк і тим самим зруйнуємо путінську владу. Залишилося Путіну недовго, вже дозріває палацовий переворот. В період сонячного та місячного затемнення, коли буде коридор затемнень, між 25 жовтня та 8 листопада, дозріє думка, що його треба скинути». Як би нам того не хотілося, але щось ця думка в російської еліти або не дозріла, або згнила, а Донецьк поки що, на жаль, залишається окупованим.

Помре Путін не лише від перевороту, отрути й розстрілу, а й від раку чого тільки можна. «У нього закореніла ступінь раку. Кажуть, що навіть саркома. Там все вже в метастазах: підшлункова, кишечник, щитовидка. Тут ще Паркінсон, шизофренія вона ж "6 палата". Людина мріє запустити атомну бомбу і як же він цього не зробить, тим більше на рік тигра», казав Росс у 2022 році. Ну і звісно, все це описував ще Нострадамус.

  • Читайте також: Від початку повномасштабного вторгнення Росії українські медіа опублікувати 22 тисячі матеріалів із магічними передбаченнями, — LIGA.Life

«Найконкретніший» прогноз щодо долі російського президента Росс дав в інтерв’ю «Апострофу»: «Або він потоне, або у своєму лабіринті загрузне, може, ракетою його бункер зруйнують. Коротше, він піде на дно». І це Росс цитує «стародавнє пророцтво», на хвилиночку. Для порятунку Путіну необхідний двійник, який би помер замість нього. А можливим притулком після втечі, за словами астролога, може стати Тибет.

За прогнозами Росса, не мав «дожити» до кінця 2022 року і Кримський міст. У липні в інтерв’ю УНІАН астролог казав, що існувати мосту залишилось один-два місяці. Журналістам «Главреда» Росс підтвердив цю версію, однак із поправкою, що це станеться одночасно з визволенням Херсона. І знову промах — міст через Керченську протоку хоч побитий, але функціонує, а Херсон був деокупований у листопаді. З приходом 2023 року дата знищення Кримського мосту перенеслася на березень і, враховуючи те, що місяць майже закінчився, ця дата теж не остаточна.

Улітку 2022 року астролог порадував новиною, що незабаром Білорусь стане на бік України та воюватиме проти Росії: «Якщо кудись Лукашенко і направить свої війська, то лише проти російських військ, щоб їх добити зрештою. Станеться це тоді, коли Україна почне перемагати. Я майже на 100 % упевнений, що на Україну Лукашенко не нападе. Натомість, якщо буде слушний момент, щоб напасти на російську армію і добити її, він ним скористається. І станеться це після корінного перелому ситуації 1 серпня, коли на небі зійдеться Марс, планета війни, і Уран, планета повного перевороту ситуації, коли ЗСУ підуть у контрнаступ».

1 серпня давно минуло, а влада Білорусі залишається союзником Кремля, ба більше, в одному з нещодавніх інтерв’ю Путін заявив, ніби на прохання самого Лукашенка Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Що робить дуже малоймовірною війну між цими країнами.

У більш ранніх етерах Влад Росс узагалі заперечував можливість повномасштабної війни або ж зорі замовчували її ризики. Так, наприклад, наприкінці 2021 року астролог в інтерв’ю Наталі Влащенко прогнозував, що до літа 2022 року пандемія коронавірусу зійде нанівець, у 2023 році в Україні відбудуться президентські та парламентські вибори. А коли ведуча запитала, чи очікувати світу на якісь катаклізми, Росс на лютий-березень 2022 року «передбачив» падіння астероїда, але ніяк не велику війну. А вже після появи даних американської розвідки про ймовірний напад Росії на Україну в 2022 році, в інтерв’ю ті й же Влащенко Росс казав, що Путін — людина гібридних воєн, тож усі ці заяви, — залякування, і що через декілька місяців Путіну буде настільки погано, що він навіть не зможе стояти. Що Білорусь увійде до Євросоюзу раніше, ніж Україна, а повномасштабної війни не буде, і назвав військові навчання Росії біля українських кордонів блефом.

Загалом у своїх передбаченнях Росс посилається не лише на розташування планет та Нострадамуса, а й на давні пророцтва та навіть Біблію. «Український астролог Влад Росс розповів, що існує пророцтво, що після смерті понтифіка Бенедикта XVI "згине цар Москви й буде велике аплодування", і всі святкуватимуть після Великодня», — цитує астролога «ТСН». Вочевидь, ані журналістів, ані самого Росса не бентежить те, що християнство заперечує астрологію, бо вона поширює віру в окультизм і владу зірок над долею людини, а не всевладність бога.

  • Читайте також: Езотеричні «прогнози» — це не новини

У 2016 році, говорячи про долю Януковича, Росс надавав велике значення різноманітним знакам і хіромантії: «Було однозначно, коли перед ним зачинилися двері України, що він буде у вигнанні. Коли на нього впав вінок, я думав, що буде або він у небезпеці, або хтось із його близьких. Вінок на нього впав, і він втратив сина свого… Синові Віктора Януковича я обіцяв небезпеку утоплення, це збулося, напророчив. Я з ним особисто зустрічався, консультував». Коли журналіст «Радіо Свобода» спитав його, як це пов’язано із зірками, той відповів, що одне лише підтримує інше: «Знаки, прикмети, зірки доповнюють одне одного. Тут ще й хіромантія. Іноді дивлюся на руку людини, бачу, припустимо, що в неї хрест на пагорбі Сатурна, і говорю, що небезпека автокатастрофи».

Це інтерв’ю також є яскравим прикладом невдалого прогнозу, адже тоді Росс запевняв, що на наступних президентських виборах США переможе Хіларі Клінтон, але перемогу здобув Дональд Трамп: «Хіларі Клінтон, я так зрозумів, має свого особистого астролога. Я бачив руку майстра під час її виборчої кампанії. Тому я вважаю, що завдяки астрологу вона переможе дуже легко та просто. А Дональд Трамп, самі розумієте, сьогодні має багато голосів, а завтра має мало голосів. У момент народження у нього сходив Уран, можливо, ще дуже багато галасу від нього буде, і він, швидше за все, може бути від республіканців. Хоча мені здається, його знімуть, а республіканці знайдуть собі когось іншого».

Зараз Росс прогнозує, що 16 травня можлива капітуляція Російської Федерації, навесні 2023 року буде вирішальна битва, а вже в червні «ми будемо відзначати нашу перемогу». Також капітуляція Росії може бути оголошена в день незалежності Росії — 12 червня. За словами астролога, ЗСУ будуть бити по Москві та вже у 2023 році повернуть абсолютно всі території.

Влад Росс — далеко не єдиний представник псевдонауки, якого українські ЗМІ використовують для збільшення переглядів. Нумерологи, ворожки, тарологи, заглядаючи в майбутнє і пророкуючи нам перемоги, створюють ефект позитивної ілюзії. Це може на деякий час заспокоювати людей і заряджати оптимізмом. Але ті, хто беззастережно вірить в усі передбачення та орієнтується на них, ризикують розчаруватися, стати залежними від прогнозів та отримати серйозніші психологічні наслідки.


Источник: Корупция Ру