До суду скерували справу окупанта, який вбив двох цивільних на Бучанщині



До суду скерували справу окупанта, який вбив двох цивільних на Бучанщині

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо російського військового, який убив двох мирних мешканців біля села Мрія Бучанського району

Об этом сообщает Минправда


Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.


Розслідування стосується старшого лейтенанта 5-ої окремої гвардійської танкової Тацинської Червонознаменої ордена Суворова 2-го ступеня бригади збройних сил рф. Його звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).


Слідство з’ясувало, що у березні 2022 року п’ятеро військовослужбовців рф приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району. До окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних громадян – власник та охоронець цього підприємства. Загарбники дали їм можливість піти. Проте, як тільки вони відійшли на декілька метрів, підозрюваний разом з невстановленим військовослужбовцем відкрили вогонь із автоматичної зброї у спину мирних мешканців. Від отриманих поранень чоловіки померли.


Після цього росіяни пограбували підприємство. Злочин військовослужбовців був зафіксований камерами відеоспостереження підприємства.


Нагадаємо, що повідомлено про підозру російському військовому, який ґвалтував жінку на Київщині.

Источник: Руспресс