Хабарі за експорт зерна: ДБР затримало колишнього начальника митниці у порту "Чорноморськ"



порт,чорноморськ

Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт", який вимагав і отримав неправомірну вигоду за безперешкодний експорт зерна і видачу відповідних сертифікатів.

Об этом сообщает Новости РУ


Про це голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія повідомив у Telegram.

"Кілька годин тому ДБР за процесуального керівництва Офісу генпрокурора взяло колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт", який вимагав і отримав неправомірну вигоду за безперешкодний експорт зерна і видачу сертифікатів", – написав депутат.

Раншіе колишній народний депутат Борисла Береза повідомляв, що на отриманні хабаря затримали начальника митного посту "Чорноморськ" Євгена Носова.

"Носов обклав даниною фури з зерновими, які йшли на експорт. Бабло за оформлення дозволів. І всі ці побори були на системній основі", – писав він у Facebook.

Читайте також: СБУ викрило на хабарях керівників одразу трьох митних постів. ВIДЕО

Як повідомлялося, 1 лютого Кабінет міністрів звільнив виконувача обов’язків голови Митної служби В’ячеслава Демченка та його заступника Олександра Щуцького.

Крім того, уряд порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Державної митної служби Руслана Черкаського. На час дисциплінарного провадження його відсторонено від займаної посади.

Водночас Кабмін призначив новим тимчасовим виконувачем обов’язків голови Держмитслужби Сергія Звягінцева, який працює на посаді заступника цього відомства з січня 2021 року, а до цього очолював Державну службу морського та річкового транспорту.

Відразу після цього, 3 лютого, Служба безпеки України виявила корупційні схеми одержання грошей від бізнесменів на Чернівецькій та Одеській митницях, підозри вручено трьом начальникам митних постів.

Источник: Политика 2.0