У Міненерго анонсували «невелике» підняття тарифів на електрику для населення

У Міненерго анонсували «невелике» підняття тарифів на електрику для населення


Тарифи на електроенергію.

Не так давно в Міненерго попереджали — якщо атаки РФ на енергетичну інфраструктуру нашої країни триватимуть, то уряд буде змушений скоригувати тарифікацію електрики для побутових споживачів, як це було влітку минулого року.

Про те, що в українському енергетичному відомстві вивчають можливість щодо зміни тарифів на електрику для побутових споживачів країни в більший бік, з одним застереженням, пише «НБН», посилаючись на пояснення заступниці голови Міненерго Світлани Гринчук, яке прозвучало в ефірі телемарафону на YouTube-каналі «ТСН».

За словами Гринчук, українцям слід підготуватися — незабаром тариф для населення «трішечки відкоригують», щоб Міненерго отримало можливість хоча б мінімально перекривати витрати на відновлення або проведення ремонтних робіт на об’єктах енергосистеми, які зараз життєво необхідні внаслідок регулярних ударів РФ.

Крім того, заступниця голови Міненерго окремо додала — такі зміни не передбачають повноцінного переведення населення на ринкову тарифікацію електроенергії, а всі чинні компенсаційні механізми [субсидії на «комуналку»], обов’язково «буде продовжено, і вони діятимуть надалі».

Раніше ми писали про те, що в «Центренерго» відреагували на інформацію про виділення майже 10 млрд гривень на захист Трипільської ТЕС.