Міжнародний канал торгівлі: на Київщині чоловік завербував жінку для роботи у борделі (ФОТО, ВІДЕО)



Міжнародний канал торгівлі: на Київщині чоловік завербував жінку для роботи у борделі (ФОТО, ВІДЕО)

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чоловіку, який вербував жінок для сексуальної експлуатації за кордоном

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури та поліції Київщини.

Йому інкриміновано вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілого (ч. 2 ст. 149 КК України).

За даними слідства, мешканець Рівненщини, діючи у змові з іншими особами, підшуковував жінок, які перебували у скрутному матеріальному стані.

41-річний організатор розміщував оголошення в Telegram-каналах про роботу для українок віком від 18 до 35 років для заняття проституцією в Ізраїлі. Щоденний заробіток становив понад 1,5 тисячі доларів. Також зловмисник допомагав з оформленням документів для виїзду за кордон. Потерпілим пропонувалась високооплачувана робота в Ізраїлі з надання сексуальних послуг. Частину зароблених грошей необхідно передавати "роботодавцю".

Таким чином підозрюваний завербував мешканку Київської області. В месенджері він надіслав їй електронний квиток на рейсовий автобус сполученням "Київ-Варшава" та надав інструкції щодо її подальшого переміщення до держави Ізраїль.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України, до суду скеровано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління міграційної поліції ГУ Нацполіції в Київській області. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Нагадаймо, що мешканця Київщини судитимуть за зґвалтування 4-річної дитини.