Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо

Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо


Керівник Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк у 2014 році знімав з боку спецпідрозділу "Беркут", як розстрілювали протестувальників на Майдан, але відмовився добровільно свідчити у справі про розстріл активістів Майдану. Докази злочинної діяльності "Беркуту" — відеозйомку, яку вів — він знищив.

Про це повідомляє Слідство.Інфо.

“20 лютого 2014 року на розі вулиць Банкова та Інститутська чоловік у цивільному одязі й темній шапці знімав на свій телефон, як працівники спецпідрозділу «Беркут» стріляють у мітингувальників. Це був Ілля Вітюк, на той час оперативний співробітник СБУ, нині — голова Департаменту кібербезпеки СБУ", — йдеться в матеріалі.

Зазначається, що слідство довго не могло встановити його особу, тому допитали Вітюка тільки у 2019 році, підтвердив екскерівник Департаменту розслідувань злочинів, вчинених під час Майдану Сергій Горбатюк.

А сам він (Вітюк — ред.) до слідчих не звернувся за всі ці роки. Хоча це був його обов’язок як представника правоохоронних структур, а не його право”, — зауважив Горбатюк.

Як повідомлялось, керівник Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених у ЗМІ. 4 квітня вийшов матеріал Слідства.Інфо про статки дружини та матері Іллі Вітюка. Журналісти виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю.

«Аргумент»