РФ під час саміту миру може піти у наступ. Хто під загрозою

РФ під час саміту миру може піти у наступ. Хто під загрозою


Росія не хоче жодного миру, про це свідчить її поведінка на фронті , зазначає військовий оглядач Олександр Коваленко. Більше того, за його словами, на час саміту прийде пік наступальної кампанії на Часів Яр

Україна у Швейцарії на саміті миру представлятиме "формулу миру" президента Володимира Зеленського, яка передбачає відновлення цілісності країни у межах 1991 року. Але правда в тому, говорить Олександр Коваленко, що Росія добровільно не віддасть захоплені території і мир їй взагалі не потрібен. Як наголосив експерт, про це свідчать дії загарбників на фронті.

РФ під час саміту миру може піти у наступ. Хто під загрозою

Саміт миру

Більше того, каже Коваленко, саме 15-16 червня слід очікувати пік наступальної кампанії загарбників на Часів Як. А після інавгурації російського диктатора Володимира Путіна з великою ймовірністю очікується проведення мобілізації в РФ.

"І це говорить про те, що Росія не має наміру ні про що домовлятися, тим більше на тих умовах, які висуває Україна",

— заявив Коваленко.

Водночас, він вважає, що саміт миру вигідний Україні в контексті геополітики. Київ хоче сформувати альянс із країн, які підтримуватимуть саме формулу миру президента Володимира Зеленського. Тобто головна мета домогтися, щоб за будь-яких обговорень миру з РФ повернення українських територій стало константою.

При цьому Коваленко зазначає, що не варто чекати на якісь швидкі результати у питанні припинення війни в Україні відразу ж після завершення саміту у Швейцарії. За його словами, йдеться про досить довгостроковий процес, який формуватиме умови для капітуляції Росії.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що насправді Росія боїться проведення саміту миру, тож хоче його зірвати. Однією з причин такого страху є побоювання, що на цій зустрічі буде зруйновано всі міфи, які створила та успішно просувала Росія про війну в Україні.