У п’яти областях запроваджені обмеження на споживання світла – «Укренерго»

У п’яти областях запроваджені обмеження на споживання світла – «Укренерго»


У п’яти областях діють обмеження на споживання електроенергії, повідомила пресслужба «Укренерго»

У п’яти областях діють обмеження на споживання електроенергії, повідомила пресслужба «Укренерго» у фейсбуці.

«Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений сьогодні (5 квітня – ред.) застосувати тимчасові заходи обмеження споживання з 18:45 до 22:00 в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській областях», – кажуть у відомстві.

Зазначається, що обсяг обмежень буде меншим, ніж 4 квітня. Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів. Отже, перерви в енергопостачанні будуть менш тривалими.

«Причина застосування обмежень залишається та сама – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни. Це є наслідком останніх масованих російських атак на українські електростанції», – зазначили в «Укренерго».

Також енергетики кажуть, що продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та для промислових споживачів в Кривому Розі.

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України. 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику за останній час РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Російські військові з 10 жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак, а українські енергетики спромоглися значною мірою відновити потужності, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

В Україні очікували, що з початком опалювального сезону 2023 року РФ повторить свої масовані атаки по енергетиці, проте їх не було. Москва почала атакувати українські енергооб’єкти з початком весни 2024 року.

Форум