Угорщина не дозволить "відправити на смерть" українських чоловіків-біженців, – віцепрем’єр-міністр країни



Віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн

Віцепрем ’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що його країна не буде передавати Україні чоловіків- біженців призовного віку. Про це повідомляє atv.hu.

"Ті, хто втік до нас з України, всі в безпеці, і ми їх не видамо!" – сказав угорський чиновник.

Шем’єн наголосив, що Угорщина не має намірів з’ясовувати, чи є людина, за українським законодавством, військовозобов’язаною. За його словами, кожен біженець з України, який знайшов прихисток в Угорщині, перебуває в повній безпеці та може розраховувати на допомогу.

"Угорщина не буде видавати Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, на думку українців, військовозобов’язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть", сказав угорський віцепрем’єр-міністр Жолт Шем’єн.

Стосовно закарпатських угорців, представник влади підкреслив, що Угорщина вважає такі дії "природним національним обов’язком". Щодо решти українців, то така позиція офіційного Будапешту ґрунтується на гуманітарних та юридичних принципах, адже "ніхто, чиє життя опиниться під загрозою, не може бути екстрадований".

Нагадаймо, що на березі річки Тиса, що на кордоні з Румунією, вже 25-й раз прикордонники знайшли тіло людини, яка намагалась незаконно перетнути кордон. На тілі виявлено ознаки тривалого перебування у воді. Особу потопельника наразі встановлюють, оскільки при ньому не було документів.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому "Telegram"-овому каналі та Facebook!