Лідер демократів Джеффріс: Якщо Україна паде, ймовірно, США будуть змушені відправити на війну свої війська



Лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс вважає, що у разі поразки України у війні проти Росії США, швидше за все, доведеться втрутитися в конфлікт не просто грошима, а американськими військовослужбовцями. Про це він заявив в інтерв’ю CBS News.

“Ми не можемо дозволити Україні впасти, тому що якщо це станеться, то є значна ймовірність того, що Америці доведеться вплутатися в конфлікт – не просто нашими грошима, а й нашими військовослужбовцями”, – сказав Джеффріс.

Він вкотре нагадав, що Путін намагається відновити Радянський Союз, щоб потім загрожувати країнам НАТО. Спочатку Росія вторглася до Грузії, потім окупувала український Крим.

“Чи маємо ми вірити перед лицем такої послідовної агресії, що якщо ми дозволимо Путіну досягти успіху в Україні, то він зупиниться лише в Україні? Звичайно, ні”, – сказав Джеффріс.

Конгресмен переконаний, що США мають надалі підтримувати Україну, щоб запобігти масштабуванню російської агресії. Він також додав, що у Республіканській партії росте пропутінська фракція, яка не хоче підтримувати Україну і чомусь вважає, що Росія не є ворогом США. Зокрема, Марджорі Тейлор Грін є лідеркою у підтримці Москви у США.

“Перевірте її історію. Це реальність того, ким вона є, що вона говорила, це її система переконань”, – сказав Джефріс, маючи на увазі постійні проросійські наративи у виступах Грін.