На Миколаївщині зібрали кошти на ремонт евакуаційної автівки для 36 бригади

На Миколаївщині зібрали кошти на ремонт евакуаційної автівки для 36 бригади


ФОТО: Суспільне

У Баштанці представники громадської організації "Незламність українського народу" та дошкільного закладу "Віночок" організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. За результатами заходу зібрали 32 700 гривень.

Про це повідомляє Суспільне.

За словами Тетяни Пилипай, очільниці організації "Незламність українського народу" та організаторки заходу, цей ярмарок має конкретну мету — збір на ремонт евакуаційного автомобіля для військових 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Люди попросили організувати збір, оскільки багато людей пенсійного віку не можуть донатити на рахунки, і їм простіше зробити це у звичайну банку. На постійній основі такі акції проводимо час від часу. Масштабні проводимо лише на великі свята або напередодні свят, — розповідає Тетяна Пилипай.

Цей ярмарок вирішили провести перед Великоднем. Його публічно не анонсували з безпекових моментів. На захід прийшло майже 150 людей, зокрема і військовослужбовець 36 бригади на псевдо "Джан".

Це я вперше в житті відвідую такий захід. І приїхав не з пустими руками. Привіз такий креативно розмальований побратимами тубус. Ми передали це організаторам на згадку і в якості подяки за те, що вони роблять, — каже військовослужбовець.

Картину в патріотичному стилі, яку намалювала школярка Надія, продали на благодійному аукціоні на підтримку ЗСУ. Тут представлені дві картини дитини, інші вісім — творчість місцевої художниці Ірини Латарії — представниці обʼєднання "Колорит".

За словами керівниці обʼєднання Олени Козявко, художниця всі свої роботи віддала на аукціон для продажу на підтримку ЗСУ. Це близько 200 робіт. Гроші йдуть на закупівлю матеріалів для сіток, допомогу воїнам.

До заходу долучилися й місцеві підприємці, які продавали паски, булочки, а також різноманітні прикраси та сувеніри.

Також миколаївці долучились до всеукраїнської акції "Ворогам – кришка". В її рамках збирають кришечки від пластикових пляшок, які потім здають на перероблювання, а отримані кошти спрямовують на потреби захисників. Наразі гроші збирають на те, чого дуже потребують військовослужбовці – fpv-дрони.

У Тарутинській громаді, що на Одещині, екоактивісти та небайдужі жителі зібрали тисячі пластикових кришечок та понад сотню металевих бляшанок. Було зібрано п’ять 10-літрових фляг з пластиковими кришечками загальною чистою вагою 8.5 кг, які потім перетворять на гроші та покладуть до зборів на дрони.

Наприкінці квітня ще чотири автівки отримали оборонці Херсонщини. Це – два мікроавтобуси, у тому числі для груп авіаторів з управління безпілотними системами, пікап для систем протиповітряної оборони одного з підрозділів та автомобіль для забезпечення логістики.

Одеський благодійний фонд "Корпорація монстрів" за донати закупив та передав перші міномети для бійців ЗСУ. За словами керівниці фонду Катерини Ножевнікової зброю відправили захисникам з 66 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Збір на міномети волонтери оголосили напередодні нового року.

Перші три мільйони гривень зібрали за 30 днів, проте збір все ще триває. Ціль цього проєкту – зібрати 28 млн на 82 міномети для різних підрозділів ЗСУ.