Сирський: Сили оборони України відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки



сырский

Ситуація на фронті загострилась і на деяких напрямках російські окупанти мають тактичні успіхи. Про це головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив 28 квітня в Telegram.

За його словами, найбільш складна ситуація на Покровському та Курахівському напрямках, де продовжуються запеклі бої.

“Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках – має тактичні успіхи”, – заявив Сирський.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ, підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

“В цілому, на цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати не зміг. Українські війська завдають ворогу максимальних втрат, як в особовому складі, так і у військовій техніці. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, що зазнали втрат, здійснюється переміщення бригад, які відновили боєздатність”, – додав він.