У Молдові судитимуть голову Гагаузії, яка перевозила гроші до РФ



У Молдові судитимуть голову Гагаузії, яка перевозила гроші до РФ

У Молдові судитимуть голову Гагаузії, яка перевозила гроші до РФ

У Молдові передали до суду справу щодо голови Гагаузії Євгенії Гуцул. Її звинувачують у перевезенні грошей із Росії, які потім використовували для фінансування політичної діяльності.

Про це повідомляє NewsMaker.

Антикорупційна прокуратура Молдови завершила розслідування і передала до суду справу проти глави Гагаузії Євгенії Гуцул і керівника головного офісу партії "Шор" у Кишиневі.

Слідство встановило, що Гуцул, працюючи секретаркою в неконституційній партії "Шор", із 2019 до 2022 року систематично та щодня ввозила в Молдову гроші з Росії. Їх використовували для фінансування політичної діяльності партії.

Також Гуцул звинувачують у координації діяльності деяких офісів партії. За даними правоохоронців, вона, як співучасниця злочину, з жовтня по листопад 2022 року відповідала за перевірку списків і винагороду учасникам протестів, що відбувалися біля будівель державних установ у Кишиневі.

Антикорупційна прокуратура звинувачує Гуцул у свідомому отриманні грошей від організованого злочинного угруповання для фінансування діяльності партії — майже 42,5 млн леїв (2,3 млн доларів). Їй загрожує до семи років в’язниці. У березні Гуцул у Москві зустрічалася із диктатором Володимиром Путіним.