Зеленський зустрівся з міністром підприємництва Данії



Зеленський зустрівся з міністром підприємництва Данії

Зеленський зустрівся з міністром підприємництва Данії

У вівторок, 23 квітня, президент України Володимир Зеленський провів перемовини з міністром підприємництва Данії Мортеном Бедскоу. Сторони обговорили шляхи захисту України від російського терору.

Про це український лідер повідомив у Telegram. Він наголосив, що Україна розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області та відзначив ефективність реалізації патронату Данії над відбудовою регіону.

Також окремо було обговорено перспективи розширення данського бізнесу та залучення нових інвестицій в Україну. Президент подякував уряду та народу Данії за підтримку, яку вони надають Україні від самого початку повномасштабного вторгнення Росії.

Бедскоу повідомив, що данський уряд вирішив виділити додаткове фінансування у розмірі майже 380 млн євро для українського механізму Експортно-інвестиційного фонду Данії. Механізм повністю покриває ризики для данських експортерів та інвесторів, а також надає фінансування українським приватним компаніям і держустановам.

"Важливо, що під час візиту пана міністра супроводжують очільники данських компаній – найбільших інвесторів в економіку України. Ваша активність на українському ринку вражає. Своїми інвестиціями ви подаєте приклад іншим партнерам та інвесторам", – зазначив президент.

Зеленський зустрівся з міністром підприємництва Данії: про що домовились. Відео qrxiquiuqiruant