ТОВ Паріматч - биография, компромат, фотографии



1 Июля 1994 (29 лет)

Бренд міжнародної холдингової компанії «Parimatch»

    Биография

    Parimatch (ТОВ «Паріматч») — бренд міжнародної холдингової компанії «Parimatch», яка здійснює букмекерську діяльність та організовує азартні ігри в інтернеті.

    Бізнес-діяльність

    Компанія Parimatch створена 1994 року. Працює в онлайні та офлайні під ліцензіями окремих країн та з міжнародною ліцензією Кюрасао. Компанія працює на Кіпрі, в Казахстані, Танзанії, під ліцензією (eGaming) Кюрасао. В Україні бренд «Parimatch» представлено ТОВ «Паріматч».

    Parimatch є одним з найбільших платників податків на ігровому ринку. Упродовж 2021-2023 років компанія сплатила 957 млн грн податків.

    Після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року компанія відкликала франшизу та завершила діяльність у Росії. Було заборонено використання рекламних матеріалів, спонсорських угод, символіки, фірмових кольорів, амбасадорів і слоганів, відключено доступ до технічних процесів.

    12 травня 2023 — компанія «Parimatch Україна» призупинила роботу в Україні до зняття санкцій.

    Указ Президента

    10 березня 2023 — року Президент Зеленський підписав указ про введення санкцій терміном на 50 років щодо низки українських компаній, серед них була Parimatch. 12 березня компанія припинила операційну діяльність, у квітні звільнила половини штату (1100 працівників) із українських офісів. 12 травня 2023 — було оголошено про призупинення роботи компанії «Parimatch Україна» до зняття санкцій.

    Захист бізнесу

    Свою позицію щодо накладення санкцій Parimatch виклала на спеціально створеному сайті. На думку представників компанії, санкції РНБО щодо групи компаній Parimatch були накладені безпідставно, що є прямим порушенням Закону України “Про санкціїї” (“Закон про санкції”).

    Parimatch відкрила структуру своєї власності, де показала усі компанії, які входять до холдингу. На даний момент у структурі власності групи компаній Parimatch немає громадян та/або юридичних осіб російської федерації, які б прямо або опосередковано володіли б часткою в групі або мали б вплив на групу. Крім того, українські компанії Parimatch протягом усього часу володіли ліцензіями на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор в Україні, а отже перебувала під наглядом Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, яка перевіряє організаторів азартних ігор на предмет наявності бенефіціарних власників або акціонерів громадян або резидентів держави-агресора, що підтверджує відсутність у структурі власності Parimatch громадян або резидентів російської федерації.

    Parimatch привернув увагу до санкцій президента Зеленського

    20 березня 2023 року на сайті Президента України була зареєстрована петиція за зняття санкцій з Parimatch. Її авторка, Ірина Куроп’ятник засудила рішення РНБО про введення обмежень проти одного з найбільших гемблінгових операторів санкції, наголошуючи на помилковості цього рішення та негативному впливі на розвиток України. Також авторка ставить під сумнів причини внесення Parimatch до санкційного списку, вважаючи їх такими, що не відповідають дійсності. Петиція за кілька днів набрала необхідні 25 тисяч голосів.

    Санкції можуть переглянути

    25 липня 2023 року Президент Володимир Зеленський дав відповідь на петицію. У ній зазначено про звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням уважно розглянути питання, порушене у петиції, та вжити відповідних заходів, якщо будуть підстави. Зеленський пообіцяв, що результати розгляду будуть повідомлені автору петиції урядом.

    З початку повномасштабного вторгнення внесок Parimatch у допомогу українській армії склала 547 млн₴ Зокрема, вони були втрачені на бронежилети, дрони та батареї, амуніцію, реанімобілі та військові автомобілі, медичні вироби, засоби зв’язку, пальне, побутові та продовольчі товари.

    Parimatch – спонсор ЗСУ та соціальних проєктів

    З листопада 2022 року Parimatch є партнером фандрейзингової платформи United24.

    Навесні 2022 року було почато серію благодійних аукціонів з продажу колекційних речей із музею Parimatch Ukraine. Виручені кошти компанія спрямовує на допомогу українським військовим та вимушеним переселенцям.

    Із квітня Parimatch Foundation з фондом WeHelpUkrainians та британськими лікарями реалізують проєкт Ukraine Hospitals Appeal на підтримку українських лікарень.

    Для допомоги переселенцям із працевлаштуванням Глобальний договір ООН в Україні з компаніями Parimatch, Jooble та Happy Monday створили проєкт Give a Job for UA.

    В грудні, 2022 United24 разом з Parimatch запустили міжнародну кампанію Light up Christmas for Ukrainians, метою якої є збір коштів на генератори для українських лікарень.

    В березні, 2023 Parimatch Ukraine у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я створили перший в Україні Банк довгострокового зберігання крові.