Микола Удянський – кримінальний фараон криптомира та його піраміди. Частина 3 *

Микола Удянський – кримінальний фараон криптомира та його піраміди. Частина 3


Як же все ж таки іронічно, що аферист і шахрай Удянський, фейковий мільйонер фейково успішних криптопроектів, найчастіше рекламується на фейкових – підроблених сайтах і купує не менш фейкові регалії на фейкових заходах!

PRMR та інші інформаційні бульбашки Удянського

Інформаційні партнери Удянського досить грамотно формують громадську думку, спонукаючи громадськість інвестувати у його збиткові проекти.

Зі своїм незмінним другом та партнером Богданом Прилепою та Дмитром Колотом Удянський створив медіаресурс “Парламент”.

Дмитро Колот, у цій трійці єдиний професіонал, чия історія починається з участі у медіа-проекті “Новий Регіон”.

Втім, робота піарників досить швидко пішла у тінь. Сайт “Парламент” добре, але охоплення Удянському для його просування потрібні у сотні разів більші.

“Джинса” форева

Знайомство з чорним ринком піар спонукало Удянського влити сотні тисяч доларів у розміщення статей на замовлення як на респектабельних, так і зовсім сміттєвих сайтах.

Матеріалів на кшталт “Микола Удянський вивів Qmall і Weway в ТОП-15 найбільш прибуткових криптопроектів-2022” в інтернеті ви знайдете багато.

Але куди цікавіше проекти з складнішою архітектурою, де точкою входу роблять нібито зарубіжний ресурс, а потім інформацію про грандіозний інфоповід “розганяють” українськими сайтами.

Ось яскравий тому приклад:

Нагороди Конгресу 2023

На сайті UNN, виходить матеріал: “Українського бізнесмена Миколу Удянського визнано персоною року на Congress Awards 2023”.

Публікації аналогічні розміщені на правах реклами на безлічі сайтів у червні 2023 року.

При тому, що саме “нагородження” відбулося 26 травня 2023 року.

Що це за премія така, якщо про неї так важливо було розповісти українським читачам?

Якщо ми перейдемо на американську джерело, на який посилаються українські видання, то побачимо, що не лише Микола Удянський (Mykola Udianskyi) був відзначений нагородою Congress Awards, а й низку інших шахраїв отримали аналогічні нагороди.

Одним із таких став Михайло Романенко (Mykhailo Romanenko), який отримав нагороду Executive Award of Honor, нібито за найкращі інвестиційні продукти.

Щоб зрозуміти, що це за нагорода така – Congress Awards Europe, ми провели невелику розвідку і ось, що виявили.

На сайті з пропискою в ПАР та адресою:https://www.gq.co.za/ було розміщено пост “Anna Stukkert is inviting strong leaders in business to Congress Awards Europe”, у якому згадується аферист Удянський та його брат Романенко.

Про афериста Романенко написали:

Одним із спеціальних гостей, які отримали Почесну премію Executive Award, став Михайло Романенко за найкращі інвестиційні продукти . Пан Михайло Романенко є засновником компаній Danvel Ltd та Eternity Business Limited. Він також є інвестором і філантропом, який управляє групою Danvel, вартість якої оцінюється в 1,5 мільярда доларів.

Про його колегу Удянського:

Персоною року за версією Конгресу 2023 року став Микола Удянський , український далекоглядний технологічний підприємець Микола – президент групи EHOLD з 10 офісами у 9 країнах. В EHOLD працюють понад 500 осіб, які обслуговують базу користувачів, що перевищує 10 мільйонів користувачів, та мають вражаючий портфель проектів.

Брехлива тупа нахабна брехня, від якої віє дешевою заказухою.

Зрозуміло, що на сайті GQ розташованому за адресою: https://www.gq.com/ ви ніякої подібної нісенітниці не знайдете.

Продавець регалій Анна Штуккерт

“International Investment Congress” – нібито респектабельна організація з адресами в Мюнхені, Берліні та Монако, сайт який покинутий, але судячи з копії сторінки “Про нас”, Збережена в архіві, створена і управляється вихідцями з Росії.

Сайт конгресу, судячи з історії тегів Google, був розроблений на території України, звідки підтримувався.

Що ж пропонує International Investment Congress? Для чого він?

Все банально і просто, це сервіс для охочих пустити пилюку в очі. Сервіс для різноманітних аферистів та шахраїв, які можуть за певну суму купити собі нагороду в будь-якій номінації International Investment Congress.

Інформацію про те, що хтось когось нагородив можна потім знайти на сторінках великих брендів, що претендують на назви, або на дешевих англомовних блогах на кшталт London Daily Post (вартість розміщення на яких починається із $300).

Хто ж вигадав такий затребуваний бізнес?

Як виявилося за нагородою “Congress Awards Europe”, стоїть мешканка Мюнхена Ганна Штуккерт.

Ось що вона пише про себе: інвестор, власниця кількох європейських компаній, президент Конгресу Capital Club, організатор та генеральний директор Міжнародного Інвестиційного Конгресу (II Конгрес) – щорічної інвестиційної зустрічі бізнесу та політики, яка за роки роботи зібрала понад 15 000 осіб та 2000 компанії із 29 країн. Кавалер ордена Святого Станіслава, лицарського ордену з більш як 250-річною історією. Почесний член Елітного Клубу Світу. Філантроп.

Про орден Святого Станіслава взагалі добре написала вона у себе у Фейсбук:

4 грудня відбулася епохальна для мого життя та долі подія – я вступила до ордену з більш ніж 250-річною міжнародною історією: Орден Святого Станіслава.

Заснований у Польщі, майже 90 років Орден належав Російській Імперії. Сьогодні це міжнародна відзнака та благодійна організація, яка допомагає людям по всьому світу.

Серед членів Ордену були представники королівського Будинку Романових.

Останнім Гранд Майстром Ордену Російської Імперії був Імператор Микола ІІ”.

Загалом ви зрозуміли.

Сама Ганна дуже любить про те, яка вона популярна і відома, але розміщується вона не на головному сайті і рейтинговому Forbes, а на його локальних версіях.

Forbes Грузія наприклад: “Анна Штуккерт — Медіаперсона року в галузі інвестицій”

Bitcoin Ultimate

Bitcoin Ultimatum мав, за задумом Удянського, зробити його казково багатим. Тож на піар грошей не шкодували.

Але, попри пафосні презентації експерти в області криптовалют заговорили про те, що це, швидше за все, – шахрайська схема.

У статті на Вікіпедії, присвячена Удянському Bitcoin Ultimatum згадується лише одним рядком, але там можна знайти аж чотири посилання на джерела.

Перші дві ведуть до нотаток на дуже добротному англомовному ресурсі Investing.com, де, легко розміщується будь-яка “джинса”, а ось 2 інших ресурси-джерела (де про презентацію Bitcoin Ultimatum на Міжнародному саміті сімейних інвестицій у Монако) по-своєму показові.

Що блог openthenews.com, що сайт монацького видання «Форбс» (Вже не працює),на момент публікації солодкуватих статей про Bitcoin Ultimatum перебували під управлінням веб-майстрів з України.

Forbes Монако. Сайт зараз не працює, але інформація залишилася в архіві:

Рятуючи репутацію

Афера з Bitcoin Ultimatum відчайдушно відмовлялася ставати популярною. Ексерти відмовлялися підписуватись під брехнею про цей відверто шахрайський проект. Але Удянський не здавався, вливаючи тисячі доларів у піар, та на заміну негативу на позитив.

Ось вам чудовий приклад заміни вмісту, який було сплачено Миколою Удянським. Жадібний аферист не подумав, що посилання збереже інформацію про те, що його Bitcoin Ultimatum – скам. Та й Вебархів нас ніколи не підводив!

Ось оригінальна стаття з перекладом заголовка:

А ось замінений матеріал:

Про що йшлося в оригінальній статті?

Коротко: “Bitcoin Ultimatum – хардфорк BTC, який вирішить усі проблеми… його творця, підозрілого мільйонера з України, пана Миколу Удянського. Цей проект заслуговує на не більшу довіру, ніж «Bitcoin Diamond» і всі його клони. І я боюся, що він досягне успіху – і його заарештують через місяць. Такі валюти є причиною того, що справжні та перевірені, інноваційні та підтримувані валюти втрачають довіру та цінність. Тим часом Микола Удянський потрапив до списку Forbes. Нам пощастило, що його вказано лише в українському виданні.

Біткойн-ультиматум здається найбільшим шахрайством з біткойнами. У перші дні березня 2020 року журнали, присвячені криптовалютам, засипали прес-релізами ще одного хард-форка Біткойна — Bitcoin Ultimatum.

Звідки Микола Удянський взяв свій біткойн-ультиматум?

За винятком того, що це зовсім не біткойн, а родом з України – місця, відомого сумнозвісними шахрайствами з криптовалютою. Це навіть дещо менше, ніж криптовалюта, через високий рівень централізації. А Микола Удянський, людина, яка стоїть за проектом, залишає набагато більше сумнівів, аніж ваш колега-ентузіаст першого рівня.

Це офіс проекту Миколи Удянського Bitcoin Ultimatum. Без жартів.Це офіс проекту Миколи Удянського Bitcoin Ultimatum. Без жартів.

Біткойн-ультиматум Миколи Удянського здається або шахрайством, або прийняттям бажаного за дійсне з незрозумілими перспективами”.

Зачищаємо” інтернет

Це не перша така “заміна”, проведена Удянським. З інформаційним простором товариш працює активно. Підчищає негатив, а натомість розміщує на великих інтернет-ресурсах і не лише позитивний матеріал. Багато матеріалів, що викривають, раптово зникають з мережі. І це вже є традиція.

Не будемо голослівними, наведемо кілька прикладів. У пошуку Google бачимо перегляд новини…

… переходимо за посиланням… І раптово…

Ай, як незручно вийшло. Новину замінили, а ось саме адресне посилання не відредагували.

Ось ще один аналогічний випадок.

І таких прикладів купа. Припускаємо, що багато розміщених у мережі позитивних матеріалів з’явилися після «платної заміни негативу, просто модератори сайтів спрацювали без проколів і все змінили.

Втім, подейкують, що Удянський частину матеріалів замінив і без грошей. Благо зв’язку з криміналом тут зайвими не стали.

Прикладом “наїзду” представників криміналу на конкурентів може бути історія із заявою засновника найбільшої української криптобіржі BTC-Alpha Віталія Боднара.

В інтерв’ю виданню 44.ua восени 2021 року він заявив:

1 листопада 2021 року на BTC-Alpha було здійснено найпотужнішу хакерську атаку. Її готували близько півроку. Зловмисники проникли всередину біржі, заразивши комп’ютери співробітників, і в день “Д” завдали удару.

Атака мала дві мети, — пояснив Віталій Бондар.

Перша: “привітати” нас із днем народження. Того дня я прилетів до України — у нас із командою є традиція разом відзначати день народження (біржі).

Друга мета: припинити нашу роботу в день старту першої української біржі Qmall, яка взагалі жодного разу не перша. Це проект Миколи Удянського, якого я вважаю замовником атаки на нас. Два роки тому я відмовився із ним співпрацювати. Після цього на мою адресу посипалися погрози. Там було багато чого, зокрема й погрози фізичної розправи. Я сприйняв це відносно серйозно, але я не настільки добре знав цю людину. Пізніше я зрозумів, що моєму життю та здоров’ю справді загрожує небезпека”.

Через кілька місяців стаття зникла. Є версія, що Бондар прибрав її після переконливих загроз Удянського.

Політика

На злеті кар’єри пробував себе Микола Удянський і в політиці, але як завжди невдало. 2015 року він балотувався до Харківської облради та міськради від Радикальної партії Ляшка, але ніхто його не підтримав, а купити прохідне місце тоді було не можна.

Михайло Романенко – брат зі зброї

Як ми писали раніше, на фейковому Congress Awards 2023, разом із Удянським нагороджений був35-річний Михайло Романенко, який 24 березня 2023 року зареєстрував у Лондоні проект Eterninty Business Limited. Зареєстровано воно у Лондоні, Великобританія.

Згідно даними британського реєстру, засновник під час реєстрації оцінив статутний капітал компанії у 100 млн фунтів стерлінгів. При цьому 100 мільйонів фунтів він забезпечив випуском 100 мільйонами простих акцій свого проекту, кожну з яких Романенко оцінив 1 фунт.

Тобто у статутному фонді за фактом не було й пенні!

Тобто весь сенс нагородження його був за те, що він не маючи і пенні раптом заявив про себе як про мультимільйонер!

Треба зазначити, що Романенко при цьому був набагато нахабнішим за Удянський і свою кредитоспроможність він підтверджував не поганими, але реальними продуктами, а статтями в інтернеті з фейковими нагородами.

Прикладом такої статті може бути прес-реліз на Лізі:

У ній зазначено, що: “За високий рівень фінансової безпеки Міжнародна дипломатична місія “ОБСЄ” удостоїла перемоги у цій номінації засновника “Eternity Business” Михайла Романенка”.

Як ви розумієте, “ОБСЄ”, у якого Михайло Романенко купив собі орден та “ксиву”, жодного відношення до Організації з Безпеки та Співробітництва в Європі не має!

Це “ОБСЄ” донедавна очолював такий собі весільний генерал Микола Голомша.

Але після скандалу з правоохоронцями, які з невідомих причин досі не припинили діяльність відверто шахрайської схеми, її очолив реальний творець – Юрій Полуектов.

Відомий своєю любов’ю до грошей та політичною невибагливістю.

Підбиваючи підсумки

Брудні гроші, зв’язки з криміналом та кадировцями, змушують Удянського сьогодні йти на запеклі заходи.

Щоб уникнути покарання за свої злочини,на початку березня 2023 року Удянський у Харкові відкрив почесне консульство Румунії.

То як таке могло статися? Як Румунія обрала представником своїх інтересів в Україні будівельника криптопірамід?

Відповідь досить банальна – за гроші. Ціна такого питання близько $300 000.

За них Удянський отримав дипломатичний паспорт та відповідно дипломатичну недоторканність себе дорогого та офісу почесного консульства.

Удянський отримав дипломатичну недоторканність і вирушив далі займатися тим, у чому його звинувачують: обслуговуванням криміналу та шахрайством у криптосфері.

Хочеться запитати дипломатичний корпус Румунії – ви взагалі розумієте, що, видаючи Удянському дипломатичний паспорт, ви де-факто стали співучасниками його кримінальних злочинів?

Що Румунія сьогодні, так само як Удянський відповідальна за його афери, за співпрацю з криміналом та російськими окупантами?