У США назвали абсолютним пріоритетом Білого дому допомогу Україні та Ізраїлю



Читать на русском

У США назвали абсолютним пріоритетом Білого дому допомогу Україні та Ізраїлю

У США назвали абсолютним пріоритетом Білого дому допомогу Україні та Ізраїлю

Фінансова та військова підтримка України, а також допомога Ізраїлю є абсолютними пріоритетами Білого дому. І в Адміністрації Байдена чітко дали це зрозуміти Конгресу.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен під час пресконференції у Марракеші, Марокко 11 жовтня.

Її слова цитує Bloomberg.

"Фінансування України, як військове, так і пряма бюджетна підтримка, а також ресурси для Ізраїлю є абсолютно головними пріоритетами адміністрації Байдена", – сказала Джанет Єллен.

Вона зазначила, що після того, як Кевін Маккарті, член палати представників США, був відсторонений від посади спікера, з’явилися сумніви щодо подальшої підтримки України, оскільки республіканці могли б заблокувати наступний раунд допомоги нашій країні.

Джанет Єллен наголосила, шо Білий дім дав чітко зрозуміти Конгресу свою позицію щодо допомоги Україні.

"Ми чітко дали це зрозуміти Конгресу, і ми вважаємо, що існує значна двопартійна підтримка. Ми залишимо членам Конгресу з’ясувати, як просунутися вперед у виконанні обіцянок, коли спікер буде на обраний", – зазначила міністерка фінансів США.

Джанет Єллен також сказала, що отримує "деякі позитивні відповіді" на свій заклик до інших урядів наслідувати приклад США і пообіцяти Світовому банку більше коштів для збільшення його кредитного потенціалу.