Україна домовилась з двома компаніями із США про спільне виробництво снарядів стандарту НАТО,



боєприпаси

Існує домовленість із двома американськими провідними компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів калібру 155-мм.

Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин повідомив в ефірі телемарафону, передає Інтерфакс-Україна.

"Є довгострокові рішення, але дуже важливі для нас. Це рішення про виробництво боєприпасів, насамперед 155 калібру. Ми маємо домовленості з двома американськими провідними компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів 155 калібру. Реалізація цих проєктів триватиме роками", – розповів міністр.

За його словами, процес налагодження виробництва боєприпасів 155 калібру займе "мінімум два, максимум три роки".

Читайте також: Rheinmetall отримав велике замовлення на боєприпаси для України

"Щоб розпочати це виробництво, нам потрібні технології, якими володіють наші партнери. Україна ніколи не виготовляла ці калібри, ви це знаєте. Тому чим раніше ми починаємо, тим раніше у нас будуть ці рішення і запрацюють для Сил оборони", – додав Камишін.

Як повідомлялося, 6-7 грудня у Вашингтоні проходить форум представників української та американської промисловості за участю представників влади двох країн. У межах сторони вивчають можливості спільного виробництва озброєнь.

Автор: Михайло Орлюк