Зеленський: у Харкові дуже жорстка ситуація, шукаємо можливості дати більше захисту неба



Read in English

Зеленський: у Харкові дуже жорстка ситуація, шукаємо можливості дати більше захисту неба

Зеленський : у Харкові дуже жорстка ситуація, шукаємо можливості дати більше захисту неба

Ситуація у Харкові – "дуже жорстка". Постійний російський терор посилився щоденними скидами авіаційних бомб. Завдання як для військових, так і для всіх дипломатів України – знайти можливості дати місту більше захисту неба.

Про це у вечірньому зверненні до українців заявив президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що весь день був зв’язку з військовими – з Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським, з керівником Служби безпеки України Василем Малюком і міністром внутрішніх справ Рустемом Умєровим.

"І щодо ситуації на передовій, і щодо російських ударів по нашій країні – окрема увага, звичайно, Харкову. Ситуація в місті – дуже жорстка, постійний російський терор, тепер ще й фактично щоденно – авіабомбами. Ми шукаємо можливості дати Харкову більше захисту неба – і це завдання як для військових, так і для всіх дипломатів України – для кожного й кожної, хто відповідає за міжнародну комунікацію, хто щоденно має бути в діалозі з партнерами", – зазначив глава держави.

Він наголосив, що у світі є системи ППО, які можуть допомогти, потрібна лише політична воля для їх передання. Президент подякував країнам, які вже допомогли.

"Зараз "петріотам" місце саме в Україні, щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО", – зауважив Зеленський.